null ​Hyvää pyhää: Pelkkä kosketus olkapäälle voi antaa voimia

Hengellisyys

​Hyvää pyhää: Pelkkä kosketus olkapäälle voi antaa voimia

Myötätunto näkyy pieninä ihmeinä.

Aina on tilaa ihmeille. Mikään ­elämässä ei ole niin kiveen hakattua, ettei siinä vielä voisi jokin liikahtaa. Minkään ei tarvitse olla niin lukossa, ettei jokin vielä voisi sitä avata – kuin ihmeen voimasta. Niin ainakin Jeesus uskoo, ja siitä kertovat hänen tekemänsä parantamisihmeet. Sensaatiota hän ei etsi. Hän näkee vain kärsivän ihmisen, kun tämä tulee hänen luokseen.

Jeesus ei vaadi selityksiä. Hän näkee ihmisen, joka luottaa häneen ja etsii häneltä apua, vaikka tämä ei saisi sanaa suustaan eikä osaisi kertoa, mistä tulee tai mitä etsii. Teoillaan ja asenteellaan Jeesus vetoaa meihin, ­että meissäkin heräisi sama myötätunto.

”Mitä te itse tekisitte?” Jeesus kysyy vieressä olevilta, kun sapattiaterian keskeyttää paikalle tullut pöhöttynyt mies apua pyytäen. Eikö toisen hädän kuunteleminen ja hänen auttamisensa – pelastamisensa takaisin elämään – mene kaiken muun edelle? Jeesus haastaa ateriaseurueensa ja kääntyy miehen puoleen.

Emme me ole tuota pöhöttynyttä miestä kummempia. Käyttäydymme tökerösti, keskeytämme ja tulemme paikalle väärällä hetkellä, hädissämme, kun olemme ja kaipaamme elämäämme ja oloamme parantavaa ihmettä. Sitä, että joku näkee meidät, kuuntelee eikä vain kohauta olkapäitään.

Silloin pelkkä kosketus olkapäälle tai yksi ­hyvä ­sana voi joskus parantaa, avata sisäisen lukon, ­tuoda pimeään valon ja antaa voimia jatkaa matkaa. ­Jokin sellainen pieni ihme voi tuoda elämään uskoa ja ­toivoa.

Hyvän toivotus

Muistele vaikeaa hetkeä, jolloin joku pysähtyi kohdallesi, kuuli sinua, sanoi hyvän sanan tai vain kosketti kevyesti. Mitä tunsit silloin? Mikä auttoi sinua?

Mikä toivotus tai sana siitä nyt tulee mieleesi? Lausu se hiljaa itsellesi ja niille ihmisille, jotka tänään ovat mielessäsi. Olkoon se myötätunnon sanasi tänään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kaikki tarvitsevat toisiaan

Hengellisyys

Jumalan luokse ei ole mitään tietä ohi kärsivien ihmisten.Hyvää pyhää: Anteeksianto vapauttaa

Hengellisyys