null Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran virka tulee haettavaksi keväällä

Leppävaaran seurakuntaan haetaan keväällä uutta kirkkoherraa. Nykyinen kirkkoherra Kalervo Salo jää reilun vuoden kuluttua eläkkeelle.

Leppävaaran seurakuntaan haetaan keväällä uutta kirkkoherraa. Nykyinen kirkkoherra Kalervo Salo jää reilun vuoden kuluttua eläkkeelle.

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran virka tulee haettavaksi keväällä

Uusi kirkkoherra aloittaa työssään heinäkuussa 2025, jolloin Kalervo Salo jää eläkkeelle.

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra vaihtuu, kun kirkkoherra Kalervo Salo jää reilun vuoden kuluttua eläkkeelle. Salo on johtanut seurakuntaa vuodesta 2007.

Alustavan aikataulun mukaan kirkkoherran virka julistetaan haettavaksi loppukeväästä, ja valinta tapahtuu ensi syksyn aikana. Uusi kirkkoherra aloittaa työssään 1.7.2025. Kirkkoherran virkaa voivat hakea papit, jotka ovat suorittaneet pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon.

Leppävaaran seurakuntaneuvosto esittää, että uusi kirkkoherra valitaan välillisellä, seurakuntaneuvoston toteuttamalla vaalilla. Päätöksen vaalitavasta tekee Espoon hiippakunnan tuomiokapituli.

Viime aikoina pääkaupunkiseudulla ja myös koko Espoon hiippakunnassa kirkkoherran vaalit ovat olleet pääsääntöisesti välillisiä vaaleja. Välillisessä vaalissa valinta tapahtuu normaalin rekrytoinnin tapaan ja hakijoiden soveltuvuutta voidaan arvioida laajemmin. Myös välillisessä vaalissa seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin.

Kirkkoherra toimii seurakunnan hengellisenä ja hallinnollisena johtajana sekä johtaa työyhteisöä. Seurakuntaneuvoston mukaan Leppävaaran seurakunnan erityistarpeissa korostuvat strateginen johtajuus ja muutosjohtaminen. Uudelta johtajalta odotetaan myös kykyä toimia monikulttuurisessa ympäristössä ja monenlaisissa yhteistyöverkostoissa.

Leppävaaran seurakunta on yksi kuudesta Espoon seurakuntayhtymän seurakunnasta. Seurakunta on 23 000 espoolaisen kotiseurakunta. Työntekijöitä on noin 50. Seurakunta on tullut tunnetuksi toimintatapojen kehittämisestä. Leppävaarassa panostetaan voimakkaasti kokeilukulttuuriin. Seurakunta tunnetaan muun muassa vireästä lapsi- ja nuorisotyöstä, monikulttuurisesta työotteesta, jumalanpalveluselämän kehittämisestä, tiedolla johtamisesta sekä alueen avuntarvitsijoiden monimuotoisesta tukemisesta diakonian keinoin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.