Helsingin tuomiokirkko saa valotaidehunnun, jota ovat innoittaneet Skandinavian historia ja aurinkotuulet
Tuomiokirkko näytti tältä vuoden 2017 Lux Helsingissä.

Lux Helsingin valotaidepolku alkaa Tuomiokirkolta.

Lux Helsinki -valotaidetapahtuma valaisee Helsinkiä 4.–8. tammikuuta. Yksi valotaiteeseen puettavista rakennuksista on tänäkin vuonna Helsingin tuomiokirkko.

Tuomiokirkon verhoava taideteos on itävaltalaisen Teresa Marin suunnittelema. Taiteilijaa ovat inspiroineet muun muassa skandinaavinen historia ja aurinkotuulten hehku.

Tuomiokirkolta alkaa valotaidereitti, jonka varrella on yhdeksän taideteosta. Valotaideteokset on tarkoitus nähdä numerojärjestyksessä. Muutaman kilometrin mittainen reitti kulkee Senaatintorilta Kaisaniemen puiston läpi Tokoinrantaan.

Yhdeksän teoksen lisäksi valotaidefestivaalia täydentää kuusi reitin ulkopuolella olevaa satelliittiteosta tai -teoskokonaisuutta. Satelliittien myötä Lux Helsinki laajenee entisestään ja ulottuu ensimmäistä kertaa muun muassa Itä-Helsinkiin.

Taideteokset ovat nähtävillä joka päivä kello 17–22.