null Keliakialiitto jakaa 750 ruoka-apukassia ympäri maata ­– kasseja toimitettiin muun muassa Myyrmäen Virtakirkolle

Isabel Nieminen iloitsee gluteenitonta ruokaa sisältävistä kasseista Myyrmäen Virtakirkolla.

Isabel Nieminen iloitsee gluteenitonta ruokaa sisältävistä kasseista Myyrmäen Virtakirkolla.

Ajankohtaista

Keliakialiitto jakaa 750 ruoka-apukassia ympäri maata ­– kasseja toimitettiin muun muassa Myyrmäen Virtakirkolle

Keliakialiitto toimittaa 750 kassia gluteenitonta ruokaa yhdelletoista paikkakunnalle ruoka-apua varten. Kasseja on jaossa rajallinen määrä myös Helsingissä ja Vantaalla.

Keliakialiitto käynnisti toukokuun alussa Gluteeniton ruoka-apu -keräyksen. Nyt jakoon tulevat ensimmäiset 750 gluteenitonta ruoka-apukassia taloudellisessa ahdingossa oleville.

– Koronaviruspandemia kasvatti ruoka-apua tarvitsevien määrän jopa kolminkertaiseksi, ja päätimme osaltamme vastata hätään. Keräys lähti hyvin käyntiin, ja saimme maanantaina ensimmäiset gluteenittomat ruoka-apukassit jakoon, Keliakialiiton toiminnanjohtaja Ilkka Repo toteaa.

Kasseja toimitetaan yhdelletoista paikkakunnalle eri puolille Suomea, joten yksittäisissä paikoissa niitä on rajallisesti. Syksyllä tavoitteena on saada jakoon toiset 750 ruokakassia.

Jokaisella suomalaisella tulee olla mahdollisuus hoitaa sairauttaan sen edellyttämällä tavalla.
– Keliakialiiton toiminnanjohtaja Ilkka Repo

Keliakiaa sairastaville gluteeniton ruoka on elinikäisen sairauden ainoa hoitomuoto. Hoitamaton keliakia altistaa useille lisäsairauksille, kuten esimeriksi anemialle, lapsettomuudelle, osteoporoosille ja pahimmillaan suolistosyövälle.

– Gluteenittoman ruoan huomattavasti tavallista ruokaa korkeampi hinta kuormittaa jo ennestään tiukoilla olevien perheiden taloutta. Jokaisella suomalaiselle tulee olla mahdollisuus hoitaa sairauttaan sen edellyttämällä tavalla, Repo painottaa.

Gluteenitonta ruokaa toimitetaan muun muassa Helsinkiin ja Vantaalle. Helsingissä ruokakasseja on Keliakialiiton verkkosivuille koottujen tietojen mukaan jaossa Malmin Varustamossa ja Hermannin diakoniatalossa.

Vantaan Yhteiseen pöytään on osallisuuskoordinaattori, diakoni Eeva Lehtinevan mukaan toimitettu yhteensä 120 kassia. Ne jaetaan seurakuntien diakonian kautta tarvitseville. Tarkemmat tiedot paikoista, joista ruokaa voi kysyä, löytyvät Keliakialiiton verkkosivuilta. Vaikka Yhteinen pöytä saa tavarantoimittajiltaan myös gluteenitonta ruokaa, Keliakialiiton kassit tulevat tarpeeseen.

– Myös sen asian esille nostaminen, että kaikille ruoka-avun vastaanottajille ei kaikki hävikkiruoka sovi, on tärkeää, Lehtineva sanoo.

Isabel Nieminen otti keliakiakassit vastaan. Kassit toivat Vantaan Yhteisen pöydän kuljettajat Jarmo Timberg  ja Joonas Leppänen.

Isabel Nieminen otti keliakiakassit vastaan. Kassit toivat Vantaan Yhteisen pöydän kuljettajat Jarmo Timberg  ja Joonas Leppänen.

Vantaankosken seurakunnan vs. vapaaehtoistyön koordinaattori Isabel Nieminen otti maanantaina Myyrmäen Virtakirkolla vastaan kaksitoista Keliakialiitolta saatua kassia. Vantaankosken seurakunta on hänen mukaansa saanut Yhteisen pöydän kautta jonkin verran gluteenitonta ruokaa, jota on vielä varastossa. Tällaisia ruokakasseja menee muutamia viikossa, joten uudet kassit ovat tervetulleita.

– Ruokakasseja on jaettu kerran viikossa koronan riskiryhmiin kuuluville, ja juuri tänään lähtee viimeinen tällainen toimitus. Tukea, tarvittaessa myös gluteenitonta ruoka-apua, voi saada diakoniatyön kautta soittamalla asiasta ja varaamalla noutoajan, Nieminen kertoo.

Paikat, joista Vantaalla voi kysyä Keliakialiiton toimittamaa apua, löytyvät Keliakialiiton sivuilta. Kassi on tarkoitettu hätäavuksi taloudellisissa vaikeuksissa oleville ihmisille, joilla on gluteeniton ruokavalio.

 

Korjattu 16.6. klo 8.45 Keliakialiiton nimi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.