null Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kirkonkellot soivat Helsingissä, ja samalla kerätään varoja sodista kärsivien lasten auttamiseksi

Kallion kirkon kellot soivat Lapsen oikeuksien päivänä sodissa kuolleiden ja sodasta kärsivien lasten puolesta.

Kallion kirkon kellot soivat Lapsen oikeuksien päivänä sodissa kuolleiden ja sodasta kärsivien lasten puolesta.

Ajankohtaista

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kirkonkellot soivat Helsingissä, ja samalla kerätään varoja sodista kärsivien lasten auttamiseksi

Moni seurakunta järjestää rukoushetken lasten ja rauhan puolesta.

Lapsen oikeuksien päivänä maanantaina 20.11. useat Helsingin kirkot soittavat kellojaan kriisitilanteissa kärsivien ja niissä kuolleiden lasten puolesta. 

Vuodesta 1954 järjestetty kansainvälinen lapsen oikeuksien päivä pyrkii muistuttamaan lasten asemasta ja lasten oikeuksien edistämisen tärkeydestä kaikkialla maailmassa. Ilmastokriisi sekä lukuisat konfliktit jälkimaininkeineen vaikuttavat tänä päivänä miljoonien lasten elämään eri puolilla maailmaa. Kriisejä, konflikteja ja sotatilanteita on niin monia, etteivät ne mahdu uutisotsikoihin yhtä aikaa. 

Kirkkoherrojen aloitteesta ensi maanantaina 20.11. klo 12 kirkonkellot kautta Helsingin soivat kaikkien niiden lasten puolesta, jotka ovat kuolleet sodissa ja konflikteissa tai parhaillaan kärsivät niistä. Yhdeksässä kirkossa – Huopalahden, Kallion, Laajasalon, Lauttasaaren, Munkkivuoren, Myllypuron, Oulunkylän ja Pitäjänmäen kirkoissa sekä Tuomiokirkossa – pidetään samaan aikaan rukoushetki sotien ja kriisien keskellä kärsivien lasten puolesta. 

Kriisialueiden lapsia voit auttaa tukemalla Kirkon ulkomaanavun katastrofityötä, jossa annetaan nopeaa hätäapua ja turvataan lasten ja nuorten koulunkäynti kriisien keskellä. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.