null Leppävaaran seurakunnan uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto

Uuden kirkkoherran valinta tehdään tulevana syksynä. Kuvassa Leppävaaran kirkko Espoossa.

Uuden kirkkoherran valinta tehdään tulevana syksynä. Kuvassa Leppävaaran kirkko Espoossa.

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakunnan uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto

Seurakunnan nykyinen kirkkoherra Kalervo Salo jää eläkkeelle.

Leppävaaran seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli valinnan tekee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto. Virka on nyt julistettu avoimeksi ja hakuaika päättyy 20. toukokuuta 2024. Valinta tehdään ensi syksynä. Uusi kirkkoherra aloittaa työssään 1. heinäkuuta 2025.

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra vaihtuu, kun kirkkoherra Kalervo Salo jää eläkkeelle. Salo on johtanut seurakuntaa vuodesta 2007.

Leppävaarassa kirkkoherralta odotetaan etenkin laaja-alaista muutosjohtajuutta. Hänen tulee johtaa työyhteisöä muuttuvassa ympäristössä, ohjata resursseja strategian mukaisesti sekä kehittää aktiivisesti seurakuntatyötä eteenpäin. Verkostoituminen ja viestintä on keskeisiä osaamisalueita. Monikulttuurisella alueella kirkkoherralta odotetaan myös kielitaitoa.

Leppävaaran seurakunta on yksi kuudesta Espoon seurakunnasta. Seurakunnalla on noin 23 500 jäsentä ja työntekijöitä on 47. Leppävaara on Espoon monikulttuurisin kaupunginosa. Noin 30 prosenttia leppävaaralaisista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.