null Luontopyhiinvaellus johdattaa Nuuksion jylhiin maisemiin

– Ihastelun, ihmettelyn ja hengellisyyden elementit ovat vahvasti läsnä luontopyhiinvaelluksella, sanoo Tapiolan seurakunnan pappi Marianne Tiihonen. 

– Ihastelun, ihmettelyn ja hengellisyyden elementit ovat vahvasti läsnä luontopyhiinvaelluksella, sanoo Tapiolan seurakunnan pappi Marianne Tiihonen. 

Hyvä elämä Hengellisyys

Luontopyhiinvaellus johdattaa Nuuksion jylhiin maisemiin

Seitsemän kilometrin pituinen reitti sivuaa Pohjois-Espoon metsissä jyrkkiä kallioita ja peräti viittä eri järveä.

Uskaltaako metsään mennä? Entä jos siellä eksyy?

Moni kaupunkilainen välttelee metsissä liikkumista syystä tai toisesta. Kaipuu metsäluontoon saattaa silti kyteä mielessä.

– Luontopyhiinvaellus Velskolassa tarjoaa tilaisuuden päästä syviin metsiin, kertoo Tapiolan seurakunnan pappi Marianne Tiihonen.

Vaellusreitti on turvallinen, sillä Tapiolan seurakunnan vapaaehtoiset ovat testanneet sitä etukäteen jo monta kertaa.

– Maisemat ovat upeat. Noin seitsemän kilometrin pituinen reitti sivuaa jylhiä kallioita ja peräti viittä eri järveä, kertoo Tiihonen.

Noin puolet matkasta pitää sisällään pieniä teitä, toinen puoli pieniä metsäpolkuja.

Polut ovat paikoin vaativia: reitin varrelle osuu epätasaista maastoa ja suuria korkeuseroja. Maasto voi olla kosteaa ja polulla saattaa olla kaatuneita puita, jotka pitää ylittää. Maastokelpoiset kengät ovat tarpeen.

Tiihonen kuvaa luontopyhiinvaellusta näin: Kävellään yhdessä rauhalliseen tahtiin. Välillä pysähdytään pieniin laulu- ja rukoushetkiin. Osa matkasta kuljetaan hiljaisuuden vallitessa, ja taukopaikoilla pysähdytään jakamaan mietteitä.

– Luontopyhiinvaelluksella voi päästä erilaisiin maisemiin ja mielenmaisemiin kuin arjessa. Ihastelun, ihmettelyn ja hengellisyyden elementit ovat vahvasti läsnä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Näin teet luontopyhiinvaelluksen Nuuksiossa – sulje kännykkä, hypistele kaarnaa ja kohtaa ilmastoahdistus

Ajankohtaista

Ekoteologi Panu Pihkala suunnitteli Nuuksioon uuden pyhiinvaelluspolun, joka antaa tilaa myös ilmastonmuutoksen herättämälle huolelle.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.