Mustasaaressa voi viettää vaivattomat synttärit — saari aukeaa yleisölle 3.6.
Mustasaaren kesälampaat tulevat juhannukseen mennessä ja muut kotieläimet kesäkuun alussa. Kanttiinista voi ostaa kahvia, lounasta ja sunnuntaibrunssia.

Mustasaaren kesälampaat tulevat juhannukseen mennessä ja muut kotieläimet kesäkuun alussa. Kanttiinista voi ostaa kahvia, lounasta ja sunnuntaibrunssia.

Mustasaaressa voi viettää vaivattomat synttärit — saari aukeaa yleisölle 3.6.

Miltä kuulostaisivat lasten syntymäpäivät luonnon helmassa? Mustasaaren uutuuspaketti sisältää lauttaliput, ohjelmanumeron ja tarjoilua.

Linnut laulavat ja luonto vihertää. Tunnelma on kotoisa. Takana on vartin lauttamatka Taivallahdesta Mustasaareen lempeästi laineilevalla merellä Helsingin edustalla.

Saareen tullessa avautuu kartanonäkymä nurmikenttineen. Seurasaarenselällä sijaitsevan Mustasaaren tunnelmassa on jotain, mikä laittaa niin lapsen kuin aikuisenkin mielikuvituksen liikkeelle.

Mustasaaren uutuus eli synttäripaketti on kehitetty saaren kävijöiden toiveesta.

– Moni lapsiperhe on jo viettänyt saaressa lasten syntymäpäiviä. Halusimme tehdä selkeän ja helpon kokonaisuuden juhlien järjestämistä varten, Mustasaaren toiminnanjohtaja Leena Miettinen kertoo.

Rentoa juhlapäivää voi viettää vaikkapa saaren luontopoluilla, leikkipaikalla ja hiekkarannalla.

– Edellisten kesien juhlijat ovat olleet erityisen tyytyväisiä lauttamatkaan elämyksenä, luontoon ja saaren vapauteen.

– Saaressa humahtaa helposti koko päivä leikkien ja saaren eläimistä, tarjoiluista ja luonnosta nauttien.

Mölkkyä, aarteenetsintää ja lampaita

Synttäreihin kuuluu aarteenetsintärata, jossa etsitään vinkkien perusteella saareen piilotettua pientä yllätystä. Sen lisäksi toimistosta voi lainata ilmaiseksi ulkopelejä, kuten mölkyn tai petankin.

Useimpia lasten vanhempia todennäköisesti ilahduttaa juhlien järjestämisen vaivattomuus.

– Synttäreitä varten ei tarvitse järjestää erillistä ohjelmaa, vaan kaikki on valmiina saaressa. Riittää, että varaa paketin etukäteen ja tulee vieraiden kanssa lauttaan, Leena Miettinen sanoo.

Synttäripaketin hinta on 15 euroa henkilöltä. Se kattaa matkat, aarteenetsinnän ja tarjoilun, joka sisältää suolaista, makeaa ja tuoretta. Lisäksi on mahdollista tilata erillinen täytekakku.

Saarisynttärit voi varata ottamalla yhteyttä Mustasaaren toimistoon puhelimitse 09 2340 2590 tai sähköpostitse mustasaari@evl.fi.

Lasten synttärien lisäksi myös aikuiset voivat tulla viettämään omia syntymäpäiviään päihteettömään Mustasaareen.

Mustasaari on kaikille avoin Helsingin seurakuntien toimintakeskus. Saari avautuu tänä vuonna yleisölle sunnuntaina 3.6. kummipäivän merkeissä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi