null Neljä henkilöä pyrkii Leppävaaran kirkkoherraksi

Leppävaaran seurakunta saa uuden kirkkoherran. 

Leppävaaran seurakunta saa uuden kirkkoherran. 

Ajankohtaista

Neljä henkilöä pyrkii Leppävaaran kirkkoherraksi

Seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran ensi syksynä.

Leppävaaran seurakunnan kirkkoherran virkaa tavoittelee neljä henkilöä: Tuomas Luoma, Pentti Tepsa, Timo Waris ja Kaisa Yletyinen. Tuomas Luoma toimii tällä hetkellä pappina Joutjärven seurakunnassa Lahdessa, Tepsa kirkkoherrana Kemijärvellä. Waris on toiminut kirkkoherrana mm. Sääksmäen seurakunnassa, Yletyinen työskentelee pappina Leppävaaran seurakunnassa. 

Leppävaaran kirkkoherranvaali on välillinen eli valinnan tekee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto. Tämä on ollut yleinen käytäntö viimeaikaisissa pääkaupunkiseudun kirkkoherran vaaleissa, myös Espoossa.  

Ennen valintaa Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa seurakuntaneuvostolle lausuntonsa hakijoista. Seurakuntaneuvosto valmistelee ja toteuttaa valinnan loppusyksystä 2024. Kauniaisten suomenkielisen seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen on tuomiokapitulin nimeämä vaalin valmistelija. 

Uusi kirkkoherra aloittaa työssään 1. heinäkuuta 2025. Vuodesta 2007 seurakuntaa johtanut Kalervo Salo jää eläkkeelle.  Leppävaaran seurakunta on yksi Espoon seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Seurakunnassa on noin 23 300 jäsentä ja palkattuja työntekijöitä on 47.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Leppävaaran seurakunnan uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto

Ajankohtaista

Seurakunnan nykyinen kirkkoherra Kalervo Salo jää eläkkeelle.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.