null Tulipalossa tuhoutuneen Perkkaan kappelin tilalle ei rakenneta uutta

Espoon Leppävaaran Perkkaalla sijaitseva kappeli tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina 2022. Kappelin rauniot odottivat yhä purkulupaa heinäkuussa 2022.

Espoon Leppävaaran Perkkaalla sijaitseva kappeli tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina 2022. Kappelin rauniot odottivat yhä purkulupaa heinäkuussa 2022.

Ajankohtaista

Tulipalossa tuhoutuneen Perkkaan kappelin tilalle ei rakenneta uutta

Leppävaaran seurakunta oli toivonut uuden kappelin rakentamista, mutta Espoossa seurakunnat karsivat nyt tilojaan.

Tulipalossa tuhoutuneen Perkkaan kappelin tilalle ei rakenneta uutta kappelia. Asiasta päätti Espoon yhteinen kirkkoneuvosto maanantaina 12. helmikuuta. Leppävaaran seurakuntaneuvosto oli esittänyt, että tuhoutuneen tilalle olisi rakennettu uusi kappeli.

Keskeisin peruste yhteisen kirkkoneuvoston päätökselle oli, että Espoon seurakunnat on asettanut tavoitteekseen vähentää kiinteistöjä lähivuosina. Lisäksi perusteluissa todetaan, että Leppävaaran seurakunnan toimitilaverkko alueella on hyvä. Leppävaaran kirkon lisäksi seurakunnalla on käytössään kolme kappelia ja erillinen tila lasten ja nuorten toiminnalle. Yhteinen kirkkoneuvosto kuitenkin toivoo, että jos kappelin tontille tulevaisuudessa rakennetaan, samalla selvitetään seurakuntien mahdollisuutta saada rakennuksesta toimitila.

– Seurakunnan toiminnan näkökulmasta kappelin uudelleen rakentaminen olisi ollut perusteltua. Silti nykyisessä tilanteessa, jossa toimitiloista joudutaan osittain luopumaan, päätös jättää uusi kappeli rakentamatta on hyvin ymmärrettävää, Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra Kalervo Salo sanoo. 

Päätöksen pohjaksi oli tehty selvitys uudelleenrakentamisesta. Selvityksessä tutkittiin vaihtoehtoa, jossa uusi kappeli olisi toteutettu vanhaa kappelirakennusta vastaavana hirsirakennuksena.  Alustava kustannusarvio hankkeelle oli 3,7–5 miljoonaa euroa. 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Perkkaan kappeli tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina 14. huhtikuuta 2022. Palon keskeltä saatiin pelastettua kastemalja, ehtoollisvälineitä ja kirkkotekstiilejä. Myös kappelin vanha kirkonkello saatiin pelastettua. Poliisi tutki paloa tuhotyönä, mutta tekijää ei saatu kiinni.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Leppävaaran seurakuntaneuvosto yksimielinen: palaneen Perkkaan kappelin tilalle pitää rakentaa uusi 

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakunnalla on tarve suurelle ja monikäyttöiselle tilalle. Varsinainen päätös kappelin rakentamisesta tehdään yhteisessä kirkkovaltuustossa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.