null Leppävaaran kirkon urkurentoutuksessa saa pötkötellä kirkon lattialla

– Lattialla urkujen äänimaailma on mielestäni fyysisempi kokemus, sanoo diakoni Noora Lana, jonka ohjaama äänirentoutushetki on Leppävaaran kirkossa.

– Lattialla urkujen äänimaailma on mielestäni fyysisempi kokemus, sanoo diakoni Noora Lana, jonka ohjaama äänirentoutushetki on Leppävaaran kirkossa.

Hengellisyys

Leppävaaran kirkon urkurentoutuksessa saa pötkötellä kirkon lattialla

Uruissa on rauhoittavia ääniä, jotka resonoivat ihmiskehossa fyysisesti, diakoni Noora Lana kertoo.

Oletko koskaan maannut kirkon lattialla ja kuunnellut urkujen soittoa silmät kiinni, diakoni Noora Lana?

– En, mutta olen pötkötellyt kirkon lattialla kuunnellen naiskuoroa, ja urkumusiikista olen nauttinut penkissä makoilemalla. Helmikuun lopussa pääsen nauttimaan tuosta yhdistelmästä Leppävaaran kirkossa ja saan kokea, miten kanttori Pauliina Hyryn luoma urkujen äänimaailma resonoi kehossani.

– Ajattelen, että äänimaailma avautuu eri tavoin erilaisissa asennoissa. Lattialla se on mielestäni fyysisempi kokemus. Jos vielä samalla katselee ympärilleen, näkee tilan uudella tavalla.

Onko kirkkosali hyvä paikka rentoutumiseen?

– Minusta se on paras tila siihen tarkoitukseen. Uskon, että hermosto rauhoittuu kirkkotilassa tai messussa. Uruissa on monipuoliset äänet, ja sieltä löytyy myös rauhoittavia ääniä, jotka resonoivat ihmiskehossa fyysisesti.

– Mielestäni kirkko on turvapaikka. Nykypäivän kiireisessä vilskeessä sieltä voi löytää tilan rauhoittua ja saada elämäänsä sisäistä turvaa. Ohjaamani äänirentoutushetki sopii etenkin niille, joille pysähtyminen on haastavaa tai jotka kaipaavat pysähtymistä. Siellä saa hiljentyä ja olla oman itsensä äärellä ja Jumalan lähellä.

Harrastatko sinä rentoutumishetkiä?

– Kyllä, ne kulkevat mukana arjessani. Omat keinoni rentoutua auttavat minua saavuttamaan turvan tunteen ja tukevat hyvinvointiani.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Välillä uruilla pitää soittaa niin lujaa, että äänen voimakkuus ylittää työsuojelulliset arvot” – kanttori Petri Koivusalo harjoittelee öisin Espoon tuomiokirkossa

Hyvä elämä

Kun kello lähestyy iltayhdeksää, lopettavat tulevien konserttien esiintyjät ja kanttorit treenailunsa Espoon tuomiokirkossa – yhtä lukuun ottamatta. Valvontakamerat tallentavat kanttori Petri Koivusalon useinkin urkujen äärestä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.