null Vantaalta 15 000 euroa Tigrayn sodan uhreille

Vantaalta 15 000 euroa Tigrayn sodan uhreille

Espoon seurakuntien tapaan myös Vantaan seurakunnat päätti auttaa puoli vuotta kestäneestä sodasta kärsiviä ihmisiä.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti myöntää 15 000 euron avustuksen Etiopian Tigrayn sodan uhrien auttamiseksi. Apu ohjataan perille Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppanin Mekane Yesus -kirkon kautta.

Maailman suurin luterilainen kirkko toteuttaa avustushankkeen yhteistyössä Etiopian ortodoksisen kirkon ja kirkkojen kansainvälisen avustusverkoston ACT-allianssin kanssa. Apua annetaan niin alueelta paenneille kuin alueen sisällä oleville ihmisille.

YK:n hätäaputoimisto OCHA arvioi tuoreessa raportissaan, että Tigrayssa oli maaliskuun lopussa jopa 1,7 miljoonaa kodeistaan pakoon lähtenyttä ihmistä. Sodassa on tapahtunut joukkomurhia ja seksuaalinen väkivalta on yleistä. Epäsopu Etiopian hallituksen ja paikallishallinnon välillä puhkesi sisällissodaksi viime marraskuussa.

Avustushankkeen tavoitteena on turvata ruoan ja veden saanti ja auttaa erityisesti nälkää näkeviä lapsia sekä odottavia ja imettäviä äitejä. Myös hygieniaoloja parennetaan. Psykososiaalinen tuki raiskausten ja muun väkivallan uhreille on tärkeää.

Aiemmin tällä viikolla Espoon seurakunnat päätti vastaavansuuruisesta avustussummasta. Etiopiasta tavoitettu Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyön koordinaattori Tesfaye Nigusu kertoi Kirkko ja kaupungille haastattelussa, että Tigrayn lisäksi Mekana Yesus -kirkko auttaa myös naapuriosavaltio Oromian etnisen konfliktin uhreja.