Kuula -haulla löytyi 34 hakutulosta.

1. Kuula: Tämän vuoksi usko Jumalaan on yksityisasia, joka ei kuulu muille

Uskossa on jotakin samaa kuin nukahtamisessa. Osaan vaipua uneen, mutten osaa selittää, miten se tehdään. Sen selittäminen pilaa koko asian.

10.06.2019

2. Kuula: Game of Thronesissa näytetään liikaa tissejä

Huippusarjan alastomuuskohtaukset viestivät paljon enemmän kuin vain paljasta pintaa.

27.05.2019

3. Kuula: Viisi syytä valita kristinusko

Kristinusko on humanistin uskonto. Sen Jumala kunnioittaa ihmistä niin paljon, että tulee itse ihmiseksi.

13.05.2019

4. Kuula: Jumalanpalveluksesta 75 prosenttia aiheuttaa ongelmia

Kirkonmenojen virallisista osista puuttuu vieraanvaraisuus, tilannetaju ja nöyryys. Niissä ei kuulla nykyajan ihmisen etsintää ja epävarmuutta uskonasioiden edessa.

29.04.2019

5. Kuula: Miten Tuomas Enbuske voisi löytää uskon?

Sammuta paskatutka ja etsi sitä, mikä on uskonnoissa parasta.

15.04.2019

6. Kuula: Nepalilaisten mafiamiesten orjat laittavat minulle ruokaa

Lainkuuliainen suomalainenkin käyttää huomaamattaan hyväkseen riistotyövoimaa.

01.04.2019

7. Kuula: Pahanhajuinen ja arvaamaton laitapuolen kulkijakin oli ensin suloinen taapero

Nyt katse on lasittunut, joskus se tarkasteli uteliaasti palikkalaatikkoa. "Mitä sinusta vielä tulee", miettivät ylpeät vanhemmat.

18.03.2019

8. Kuula: Miksi kirkon johto ei sano suoraan, että naispappeuden vastustajat levittävät väärää oppia?

Naisten pappeudessa ei ole kyse tasa-arvosta vaan pappeuden teologiasta.

04.03.2019

9. Kuula: Kaikkein paskinta työtä on työnhaku

Olen seurannut tuttujen työnhakua. Ei ihme, että itkettää ja jurppii.

18.02.2019

10. Kuula: ”Sinusta ei koskaan tule mitään”, sanoi isä ja jätti hetken pysyvästi mieleen

Muisti toimii petollisesti, kun se nostaa esiin yhden ikävän hetken hyvien joukosta. Kunpa omat lapseni ottaisivat tölväykset puheeksi.

04.02.2019

11. Kuula: Jaetaanko ehtoollisella lääkettä vai myrkkyä? Riippuu siitä, ketkä hyväksytään mukaan

Kirkkokunnat eivät kutsu toistensa jäseniä ehtoolliselle. Näin rikotaan Jeesuksen käskyä: ”juokaa tästä, te kaikki”

21.01.2019

12. Kuula: Voi hyvin siellä koirien taivaassa, Neppu-kulta

Koirasta voi tulla perheenjäsen, terapeutti ja elämänkatsomuksen opettaja.

07.01.2019

13. Kuula: Joulun sanoma on suorituskristillisyyden vastakohta

Jeesus syntyy sydämeen ja se on vähän kuin tulisi ystävä kylään. Ei tarvitse tehdä mitään.

14. Kuula: Mikään joulussa ei ole ilmaista

Jos joutuu laskemaan rahansa viimeistä senttiä myöten, huomaa ettei edes ilmainen ole ilmaista, ystävät, tunnelma tai joulurauhakaan.

15. Kuula: Helvettiä ei ole olemassa, vielä

Jumala ei tahdo helvettiä, eikä sitä siksi ole vielä olemassa. On vain sen mahdollisuus.

26.11.2018

16. Kuula: Seurakunnassa sivuasia on pääasia

Seurakunnat pyörittävät estotta ei-hengellisiä harrastuspiirejä ja muutenkin hosuvat sitä ja tätä. Se on luvallista ja pyhää niin kauan kuin sunnuntain kirkkoja pidetään.

17. Kuula: Menetin uskoni teologiaa opiskellessa

Tieteen tämänpuoleiset selitysmallit menivät ihon alle ja Jumala alkoi näyttää pelkästään ihmisten keksinnöltä.

29.10.2018

18. Kuula: Kristinuskon uskottavavuusongelman ratkaisu ja muita Espoon piispanvaalin helmiä

Kristinuskon uskottavuusongelmaa ei ratkaista laskemalla rimaa, vaan selittämällä asiat paremmin, totesi Sammeli Juntunen. Muitakin helmiä löytyi Espoon piispaehdokkaiden aarrearkuista.

19. Kuula: Ovatko luterilaiset unohtaneet, että paavi on edelleen antikristus?

Monet paavin mahtavalta näyttävät avaukset ovat köykäisiä vetoja. Kaikkein köykäisintä on se, mitä hän ajattelee itsestään.

01.10.2018