null "Joulu on rauhoittumisen juhla" – tutustu lähikirkkojesi jouluohjelmaan

Joulu merkitsee Inkeri Juvelalle valmisteluita, odottamista ja juhlan aikaa. Hänelle tärkeitä ovat joulun tunnelma, tuoksut ja jännitys sekä kaikenlaiset myönteiset ajatukset. Kuva: Sirpa Päivinen

Joulu merkitsee Inkeri Juvelalle valmisteluita, odottamista ja juhlan aikaa. Hänelle tärkeitä ovat joulun tunnelma, tuoksut ja jännitys sekä kaikenlaiset myönteiset ajatukset. Kuva: Sirpa Päivinen

Hyvä elämä

"Joulu on rauhoittumisen juhla" – tutustu lähikirkkojesi jouluohjelmaan

Seurakuntien joulukirkot ja messut kokoavat ihmisiä sankoin joukoin yhteen. Usein nekin, jotka eivät muuten käy kirkossa, tulevat hartauteen tai laulamaan.

Leppävaaran seurakunnassa joulupäivänä 25. joulukuuta messujen alkamisajankohtaa on myöhennetty, jotta mahdollisimman moni pääsee mukaan. Messu alkaa kirkkokuoron laululla "Hiljaa, hiljaa, joulun kellot kajahtaa". Tunnelmallisessa hetkessä ollaan joulun ytimessä.

"Jouluna odotus päättyy ja olemme tässä ja nyt. Joulun sanoma rauhasta ja ilosta on läsnä", pastori Inkeri Juvela Leppävaaran seurakunnasta sanoo.

Joulupäivän messussa Leppävaaran kirkossa lauletaan kauneimpia joululauluja. Tilaisuuden teemana on ”Jo joulun rauha saavu, jää”.

”Ihmisillä on syvä tarve, että näin tapahtuisi. Yksi tärkeimmistä virsistä on Enkeli taivaan. Ihmiset osaavat sen, ja jos he tulevat kerran vuodessa kirkkoon, niin sitä ei voi jättää pois. Kerran kokeilimme, mutta siitä tuli heti palautetta. Otin opikseni”, Juvela kertoo.
 

Syntymän äärellä

Joulun tilaisuudet ovat Inkeri Juvelan mielestä erityisiä. Syntymä on ainutlaatuinen ja joka kerta yhtä hieno tapahtuma.

Joulupäivänä Jumala tulee ihmistä lähelle pienenä ja hoivaa tarvitsevana lapsena.

”Siinä on sellaista rohkeutta, olla avuton ja apua tarvitseva. Syntymä herättää meissä hoivaamisen ja suojelun tarvetta, ja tällaista lasta uskaltaa paremmin lähestyä.”
 

Koetan vähentää hössöttämistä. Tärkeämmäksi on tullut joulun sanoma.”
– Pastori Inkeri Juvela

 

Juvela on töissä joulun pyhinä. Hän kokee sen etuoikeudeksi.

”Vaikka työ on velvollisuus, niin toisaalta on hienoa, kun saa tehdä tällaista työtä. Harras ja odottava tunnelma tarttuu.”

Joulu myös saa Juvelan tuntemaan työntekijänä nöyryyttä.

”Kun ihmiset tulevat kirkkoon suurin odotuksin ja hartaana, niin toivon heidän odotustensa täyttyvän. Että rauha ja voimia antava tunnelma välittyisi.”
 

Rauhoittumisen juhla

Joulu merkitsee Inkeri Juvelalle valmisteluita, odottamista ja juhlan aikaa. Hänelle tärkeitä ovat joulun tunnelma, tuoksut ja jännitys sekä kaikenlaiset myönteiset ajatukset.

”Lapsuuden perheessäni joulu oli tunnelmallinen juhla. Suuressa lapsijoukossa sitä valmisteltiin yhdessä. Kuusi tuoksui, posket punersivat saunan lämmöstä ja jännityksestä. Myös rauhan sanoma ja toivotus olivat tärkeitä.”

Nykyisin Juvelan omiin jouluvalmisteluihin kuuluu siivoaminen ja jouluruokien valmistaminen sekä konserttiin tai johonkin muuhun joulun ajan tilaisuuteen osallistuminen. Kaupoissa hän ei jaksa kieppua. Muutamat lahjat hän ostaa etukäteen. Kortteja hän lähettää parikymmentä.

”Kun nämä asiat saa tehtyä, niin joulu on minulle rauhoittumisen juhla. Koetan vähentää hössöttämistä. Tärkeämmäksi on tullut joulun sanoma.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.