Tietosuoja Kirkko ja kaupunki -sivustolla

Rekisterinpitäjä

Kirkko ja kaupunki (Helsingin seurakuntayhtymä)
Y-tunnus: 0201242-7

Kolmas linja 22
00530 Helsinki

verkko@kirkkojakaupunki.fi
050 300 4515

Verkkosivujen tietosisältö  

– Uutiskirjeellä on tilaajarekisteri. Uutiskirje lähetetään vain niille, jotka ovat antaneet siihen luvan. Tilaajarekisterissä on käyttäjän sähköpostiosoite ja nimi. Emme koskaan luovuta henkilötietoja eteenpäin. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

– Verkkosivuillamme on kyselyjä tai testejä, joissa kerätään henkilötietoja, jotka käyttäjä voi halutessaan luovuttaa. Kysyttyjen tietojen lukumäärä vaihtelee, ja ne muodostavat joskus henkilörekisterin. Tietoja voidaan käyttää asiakasviestintään, mutta tällöin asia on ilmoitettu henkilötietojen luovuttamisen yhteydessä.  Emme koskaan luovuta henkilötietoja eteenpäin. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Tietosuojauksen periaatteet

Rekisterien tiedot sijaitsevat sähköisessä muodossa verkkopalvelun ylläpitojärjestelmässä tai ulkoisen palveluntarjoajamme (esim. uutiskirjepalvelu) järjestelmässä. Myös palveluntarjoajat noudattavat tietosuojalakia. Järjestelmät on suojattu henkilökohtaisin salasanoin ja muin teknisin keinoin. Tietoliikenne on salattu. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tai puutteellisen tiedon oikaisua sekä rekisterissä olevan käsittelyn tarkoituksen kannalta tarpeettoman tai vanhentuneen tiedon poistoa. Uutiskirjetilauksen voi peruuttaa jokaisen uutiskirjeen lopussa olevaa peruutus-linkkiä klikkaamalla. Käytöstä poistuneet, toimimattomat sähköpostiosoitteet poistetaan rekisteristä virheviestin perusteella. Muiden mahdollisten henkilötietojen poistamisesta tai tarkistamisesta voi olla yhteydessä osoitteeseen verkko@kirkkojakaupunki.fi.

Oikeus saada ilmoitus henkilötietojesi tietoturvaloukkauksesta

Meillä on velvollisuus ilmoittaa henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta henkilökohtaisesti niille rekisteröidyille, joiden tietoja loukkaus koskettaa. Oikeus astuu voimaan, jos loukkaus todennäköisesti aiheuttaa suuren riskin yksilön oikeuksille ja vapauksille, esimerkiksi identiteetinvarkauksien tai muun rikollisen toiminnan muodossa.

Tietosuoja ei koske journalistista sisältöä

Tietosuojalaki ei anna yleisölle uusia oikeuksia, jotka vaikuttaisivat toimituksen journalistiseen työhön. Journalisti ei esimerkiksi tarvitse suostumusta jutuissa mainituilta ihmisiltä tai uutiskuvissa näkyviltä ihmisiltä. Kukaan ei voi saada nimeään poistetuksi jutusta vetoamalla tietosuoja-asetukseen, vaan harkinta asiassa on toimituksilla.

25.5.2018 voimaan tulleessa EU:n tietosuoja-asetuksessa säädettiin laajasta journalismia koskevasta poikkeuksesta, jonka ansiosta asetus ei käytännössä muuttanut toimittajien työtä lainkaan. Ihmisellä ei edelleenkään ole oikeutta saada toimitukselta tietoa siitä, onko toimituksella kerättynä hänestä jotakin tietoa, eikä siten myöskään oikeutta saada tietoa siitä, mitä varten tieto on kerätty, tai vaatia toimitusta lopettamaan häntä koskevien tietojen käsittelemistä ja tietojen poistamista toimituksen järjestelmistä. (Lähde: Journalistiliitto)

Evästeet

Muiden sivustojen tapaan käytämme sivustollamme evästeitä. Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi silloin, kun käyttäjän tietoja halutaan säilyttää tämän siirtyessä internetpalvelun sivulta toiselle. Keräämämme tiedot ovat tilastollisia, eikä niiden avulla voi yksilöidä tai tunnistaa henkilöä. Tietojen käyttötarkoitus on parantaa sivuston toimivuutta ja sisältöä. Eväste-toiminnon voi kytkeä pois päältä useimmista selaimista, mutta verkkopalvelujen käytettävyys saattaa kärsiä.

Verkkosivustolla on käytössä Google Analytics ja Snoobi Analytics -kävijäseurantaohjelmat. Myös React and share -reaktiopainikkeet keräävät kävijätietoja. Nämä seurantaohjelmat tunnistavat käyttäjän IP-osoitteen, mutta keräämämme tiedot ovat tilastollisia, eikä niiden avulla yksilöidä tai tunnisteta henkilöitä. Kävijäanalytiikan käyttötarkoitus on parantaa sivuston toimivuutta ja sisältöä.

Sivustolla on Otavamedian mainonnanhallintajärjestelmän ylläpitämiä mainoksia, jotka keräävät käyttäjätietoa. Otavamedia saa mainosten kautta käyttöönsä verkkomainonnan kohdentamiseen käytettävää ip- ja evästetietoa. Otavamedian tietosuojasta saa lisätietoa täältä.