”Karjun kuin hullu gorilla”

”Karjun kuin hullu gorilla”

”Kun silmissä mustenee, sulkeutuu aivojen ja sydämen välinen yhteys. Muutun jääkylmäksi. Kymmenesosasekunnissa menetän kaiken ymmärryksen ja arvostelukyvyn, ja saatan karjua kuin hulluksi tullut gorilla, työntää lapseni vasten seinää, repiä häntä käsivarresta, käydä häneen käsiksi.”
Lisa

”Raivon jälkeen – puoliso mustelmilla, huonekalut rikki, nyrkit verillä. Myöhemmin tulee häpeä, perhananmoinen häpeä, kun tajuan, mitä on tapahtunut.”
Pekka

”Opettelen nyt uutta toimintatapaa, vaikka se olisi minulle pelottavaakin. Juuri tämän takia olen tullut tänne Lyömättömään Linjaankin ja teen tämän kaiken itseni takia. Teen tämän myös lasteni takia, sillä uskon, että kaikki se, mitä en itsessäni kohtaa, siirtyy lyhentämättömänä lapsille.”
Timo

”Sormukset laitettiin takaisin sormiin, kun avioeron harkinta-aika meni umpeen ja erohakemus raukesi. Sattui olemaan myös meidän kaksivuotishääpäivä, vaimon syntymäpäivä ja kuopuksen yksivuotispäivä. Siinä oli juhlaa kerrakseen.

Parasta on huomata se, että vaimo hymyilee ja nauraa päivittäin. On äärettömän hienoa nähdä, että toinen on löytänyt ilon ja nautinnon takaisin elämään. Samoin itse.”
Ana
 

Perheväkivaltaa käyttäneiden lainaukset ja ohjeet riidan katkaisemiseen ovat Jari Hautamäen kirjasta Mikä minuun meni? Tositarinoita suomalaisesta perheväkivallasta.

Jaa tämä artikkeli: