null 10 erikoista puuhaa puistoon

Kuva: Thinkstock

Kuva: Thinkstock

10 erikoista puuhaa puistoon

Kaupunkien olohuoneet ovat kesällä kovassa käytössä. Jos puistoretkien tutut aktiviteetit kuitenkin kyllästyttävät, ota onkeesi jokin Valomerkin keräämistä erikoisista ideoista.

1. Puisto ilmasta käsin. Kauko-ohjattavat helikopterilennokit eli dronet ovat suuressa suosiossa tällä hetkellä. Tarkistimme hyvän vaihtoehdon ensi-droneksi. Dronesta löytyy myös kamera, jolla voit dokumentoida matkasi.

2. Kuplajalkapallo on nurmikolla tai sisähallissa pelattavaa jalkapalloa, jossa pelaajat ovat eräänlaisen puhalletun kuplan sisällä. Kuplajalkapalloon tarvittavat välineet voit vuokrata netistä.

3. Ingress, älypuhelimella pelattava verkkopeli, on paikkatietoon perustuva peli, jota pelataan älypuhelimella kaupunkiympäristössä. Ingressin ideana on patsaisiin, katulamppuihin, rakennuksiin ja muihin todellisiin paikkoihin liittyvien portaalien valtaaminen, ylläpitäminen ja keskenään linkittäminen. Pelinäkymä pohjautuu pelaajaa ympäröivään, muutaman sadan metrin laajuiseen tyyliteltyyn karttaan ja siinä näkyviin kohteisiin. Pelin voi ladata AppStoresta tai Google play -kaupasta.

4. Tarkkaile taivaankappaleita kiikareilla. Kesäyöllä taivaalla voi nähdä valkoisena tai sinertävinä hohtavia valaisevia yöpilviä. Heinäkuun lopussa voit ihastella myös täysikuuta.  Yöllä 30./31.7. ja 31.7./1.8. täysikuu loistaa Etelä-Suomessa 13 asteen korkeudella. Kiikareilla voit bongata iltataivaalta Saturnuksen ja elokuussa myös Uranuksen. Sovelluskaupoista voit ladata puhelimeesi sovelluksen, jolla näet taivaankappaleiden sijainnin taivaalla.

5. Jos kaupungin tarjoama lasten puisto-ohjelma on sinulle jo tuttu, kokeile lasten kanssa uusia puistopelejä. Oletko jo testannut jättimikadoa tai minifrisbeegolfia? Näillä peleillä päivästä puistossa ei varmasti tule tylsä.

6. Aikuisemmassa seurassa on myös hauska testata uusia puistoharrastuksia. Sirkustaiteiden tekeminen, kuten flower sticksien pyörittely tai palloilla jongleeraaminen, ovat hauskoja puistoaktiviteetteja. Jongleerauspallot voit korvata esimerkiksi appelsiineilla tai omenoilla. Hyvä tapa testata kaveriporukan tasapainotaitoja ja lihaskuntoa on asentaa Slackline -voimisteluliina kahden puun väliin trapetsiksi. Kokeile myös sumopainipukua.

7. Peli-ilta puistossa. Jos ristiseiska alkaa ystäväporukassa kyllästyttää, niin tarkista nämä vaihtoehdot: Ultimate Werewolf, Bang ja Munchkin. Näiden korttipelien kanssa voi vierähtää tunti jos toinenkin. Mikäli kesäilta venähtää yöksi, on hyvä ottaa puistoon mukaan myös lämpimiä vaatteita ja valonlähteitä.

8. Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää! Siinä etsitään harrastajien mielenkiintoisiin paikkoihin piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Geokätköily sopii kaikenikäisille. Retkeen voi yhdistää esimerkiksi eväshetken, tutustumisen puiston luontoon tai vaikkapa näköalan ihailemisen!

9. Miekkaillen. Puisto on myös loistava paikka harrastaa leikkimielisiä taistelulajeja. Bofferointi on miekkailua pehmustetuilla miekoilla. Voit askarrella kilvet, miekat ja kirveet itse käyttämällä solumuovia, vaahtomuovia ja ilmastointiteippiä.

10. Takaisin sateeseen. Jos kesän kelit jatkuvat samaan malliin kannattaa kokeilla myös näitä: mutapaini ja mutajalkapallo ovat hauskoja leikkejä, joita voit leikkiä sateessa. Varaa päällesi kuitenkin jotain lämmintä ja vettä kestävää.

Muistathan myös siivota jälkesi puistoruokailun tai -oleskelun jälkeen, jotta puistot pysyvät viihtyisinä kaikille!

Jaa tämä artikkeli: