null 52 tervehdyskäyntiä

52 tervehdyskäyntiä

Joulun aikaan perheen, suvun ja ystävien merkitys korostuvat. Kaikilla ei kuitenkaan näitä yhteyksiä ole. Monesta seurakunnasta tehdään joulun alla vierailukäyntejä alueella asuvien yksinäisten luo. Kannelmäen seurakunnassa Joulua yksinäisille -kotikäyntityö aloitettiin vuonna 2006.

– Monet vierailua toivovista ovat liikuntaesteisiä eivätkä pääse osallistumaan joulun ajan tapahtumiin. Osalla ei ole lainkaan lähiomaisia, kertoo johtava diakoni Tuula Kojo-Gregoriadis Kannelmäen seurakunnasta.

Työtä tehdään yhdessä kaupungin kotihoidon sekä vapaaehtoisten kanssa. Kotihoito välittää seurakuntaan tietoa vierailua toivovista asiakkaistaan. Vierailijoina on sekä seurakunnan työntekijöitä että vapaaehtoisia nuorista aikuisista ikäihmisiin. Vierailijat käyvät kotikäynneillä pareittain ja heillä on mukanaan pieni joululahjakassi.

Tänä jouluna Kannelmäessä tehdään 52 tervehdyskäyntiä.

– Toisen kotona ollaan pyhällä maalla ja kuunnellaan herkällä korvalla. Jos seurakunnasta toivotaan lähimmäisystävää, joka kävisi säännöllisesti, sellainen pyritään järjestämään, kertoo Kojo-Gregoriadis.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.