Aatami ei ollut simpanssi

Aatami ei ollut simpanssi

Reilut kaksi vuotta sitten, toukokuussa 2012, Liisa Huunan-Seppälä kirjoitti: ”Evoluutioteoria ei mitenkään pysty selittämään, mistä maapallon biodiversiteetin tarvitsema valtava informaation määrä olisi soluihin tullut” (K&k 9.5.2012). Samaan johtopäätökseen on tullut myös Pekka Reinikainen (K&k 20.8.) kertoessaan, että ”evoluution mekanismi vie kaiken elämän kohti sukupuuttoa DNA:han kertyvästä virhekatastrofista johtuen”.

Näiden vähemmän valoisien tulevaisuuden näkymien lisäksi Pekka Reinikainen on löytänyt naulan kantaan osuvan nimityksen ”ylisuunnittelu” kaikille niille ominaisuuksillemme, joita evoluutioteoria tai toisin sanoen darvinistinen mekanismi ei selitä. Käytännössä tämä tarkoittaa meissä kaikissa olevan jotain yliluonnollista. Ateistit kuitenkin kieltävät Jumalan yliluonnollisena. Näin ollen he tosin samalla kieltävät myös oman olemassaolonsa. Se seikka, että nykyihmisen kehittyminen alkuihmisestä – ei siis simpanssista, niin kuin meille oppikirjoissa on tähän asti opetettu, mutta jonka geenitutkimus on nyttemmin osoittanut vääräksi – on ollut hidasta ja asteettaista, ei mitenkään kumoa tuota mystisesti tapahtunutta ylisuunnittelua. Itse asiassahan koko luomakunta on Suuren Suunnittelijan aikaansaannosta.

Ihmisen on siis korkea aika avata silmänsä ja antaa tästä kunnia sille, jolle yksin se kuuluu, meidän Luojallemme, aivan niin kuin Raamatusta olemme saaneet lukea: Aatami ei ollut simpanssi.

Mauno Aholainen

Jaa tämä artikkeli: