null Aito avioliitto -kampanjan arvostelu hämmentää

Aito avioliitto -kampanjan arvostelu hämmentää

Kirkko ja kaupunki -lehdessä (15.7.) oli artikkeli otsikolla Aito avioliitto -yhdistyksen keinot hämmentävät.

Ihmettelen kirjoituksen arvostelevaa sävyä. Aito avioliitto -yhdistyksen tavoitteena on, että avioliitto säilyy yhden miehen ja yhden naisen välisenä liittona, ja lapsella, myös adoptiolapsella, tulee lain määrittelemänä olla oikeus sekä isään että äitiin. Yhdistys on poliittisiin puolueisiin ja uskonnollisiin liikkeisiin sitoutumaton. Se tarkoittaa, että jokainen henkilö äärivasemmistosta äärioikeistoon tai ääriuskonnollisuudesta ateismiin voi kannattaa kansalaisaloitetta, myös sukupuolisesta suuntautumisestaan riippumatta.

Tahdon2013-kampanjoinnin aikana media ja monet piispat ja papit vaiensivat tehokkaasti ja sumeilematta sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavien äänen. Aito avioliitto -yhdistyksen kansalaisaloite toteuttaa demokratiaa, kun se antaa mahdollisuuden tuoda esiin niiden kansalaisten mielipiteen, jotka kannattavat vielä voimassa olevan avioliittolain säilyttämistä.

Virallinen kirkon kanta on edelleen avioliitto yhden miehen ja yhden naisen välillä. Mielestäni Suvivirsi soi -tapahtumassa toimineet nimien kerääjät olivat oikealla asialla. He eivät toimineet kirkon oppia vastaan, vaan sen puolesta.

Jaa tämä artikkeli: