null Alkon monopoli pitää säilyttää

Puheenvuorot

Alkon monopoli pitää säilyttää

Viinalobbarit kertovat meille, että viinan myynti tulisi vapauttaa ja viinaveroa pitäisi laskea. He väittävät valheellisesti, että samalla alkoholin aiheuttamat terveyshaitatkin vähenisivät.

Alkoholin kulutus kasvaisi voimakkaasti sekä myynnin vapauttamisen että hintojen alentamisen myötä. Juuri tätä viinalobbarit tavoittelevat. Samalla alkoholin aiheuttamat terveyshaitat ja kuolemat kasvaisivat merkittävästi. Kuka maksaisi nämä haitat?

Jo nyt alkoholiperäisiin tauteihin, tapaturmiin ja liikenneonnettomuuksiin sekä alkoholimyrkytyksiin menehtyy vuodessa tuhansittain suomalaisia. Pitäisikö vielä useampien suomalaisten kuolla viinalobbareiden voittojen vuoksi?

Alko tuottaa meille veronmaksajille vuodessa kymmeniä miljoonia voittoa. Voitot käytetään palveluidemme ja hyvinvointimme rahoittamiseen. Jos voitot annetaan yksityisille yrityksille, valtion pitää korottaa veroja.

Annetaan Alkon vastata viinan myynnistä tulevaisuudessakin. Viinalobbareiden propagandaa ei kannata uskoa. Uskotaan mieluummin lääkäreitä, jotka puhuvat totta.

Antti Vuorela

diplomi-insinööri

Tapanila, Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.