null Ammattiliitto esittäytyi hautausmaalla

Ammattiliitto esittäytyi hautausmaalla

Malmin hautausmaan kesätyöntekijät tutustuivat maan suurimman ammattiliiton Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) edustajiin viime viikolla. JHL järjesti hautausmaalla tilaisuuden, jossa puhui myös liiton puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

JHL muistutti kesätyönsä aloittaneita liittoon kuulumisen tärkeydestä. JHL:n jäseniin kuuluu seurakuntien henkilöstöstä pääosin muuta kuin hengellistä työtä tekeviä. Hautausmaatyöntekijöiden lisäksi heitä ovat esimerkiksi lastenohjaajat ja hallinnossa työskentelevät.

Video

Santamäki-Vuori nosti esille työhyvinvoinnin ja viittasi Helsingin yliopistossa tehtyyn tuoreeseen tutkimukseen yhdenvertaisuudesta seurakunnissa. Tulosten mukaan syrjintää ei niinkään tullut esille, mutta työntekijöillä oli kokemuksia epätasa-arvoisesta kohtelusta hengellisen työn ja muiden työntekijöiden välillä.

– Seurakunnissa on menty parempaan suuntaan, mutta johtamisessa on vielä haasteensa. Puhukaa ja käykää kehityskeskusteluja, Santamäki-Vuori rohkaisi.

Puheenjohtaja valisti lisäksi edunvalvonnasta. Esimerkiksi hautausmaan kausityöntekijöiden työttömyysturvaa oli kohennettu viime vuonna. Nyt työttömyysturva määräytyy samalla tavalla kuin useimmilla palkansaajilla.

– Ennen hautausmaiden kausityöntekijöitä kohdeltiin työttömyysturvan suhteen samoin kuin asfalttityöntekijöitä, jotka saavat kesäkuukausina koko vuoden tulonsa, Santamäki-Vuori viittasi alan vaatimattomaan tulotasoon.

Jaa tämä artikkeli: