null Annetaan tyttöjen kasvaa rauhassa

Annetaan tyttöjen kasvaa rauhassa

Olen ortodoksi ja luen aina lehtenne. Saan sen luterilaisilta ystäviltäni, jotka eivät ehdi lukea sitä. Käsittelette hienoja aiheita, joista usein yritän herätellä keskustelua. Kiitos siitä.

Tällä kertaa kyllä ällistyin yleisönosastokirjoitusta, joka käsitteli pukeutumista (K&k 30.5.). Kirjoituksessa sanottiin: ”2000-luvun moni nuori nainen kokee, että on pädettävä pukeutumisella”. Näin me vanhat ja nuoret juuri teemme. Tietyissä ammateissakin on tiukat pukukoodit.

On pelottavaa, että miespuolinen kirjoittaja näkee seksiä kaikkialla – auton kyydissä, kirkossa, koulussa. Joka puolella on prinsessoja, joiden pakarat korostuvat.

Nyt valaistuna katselin ahkerasti läheiselle kuntopolulle. Hölkkääjistä 90 prosenttia oli miehiä, joilla oli tiukat juoksuhousut kuin ministeri Alexander Stubbilla. Olen vapaa nainen. En silti provosoitunut, vaan patalaiskaan tyyliini naureskelin: mihin heillä on taas kiire?

Aina elämässä tulee muoteja ja ylilyöntejä. Annetaan tyttöjen rauhassa etsiä itseään, eikä tuijotella heitä. Sivistynyt kristitty voi olla korkeintaan esimerkkinä. Siten maailma on toivotulla mallilla.

Anki Pälve

sosionomi, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.