null Apartheidin vaihtoehto on demokratia

Puheenvuorot

Apartheidin vaihtoehto on demokratia

Kiitän kaksikkoa Syksy Räsänen ja Miika Malinen (Kirkko ja kaupunki 10.3.) siitä, että he paljastivat arvomaailmansa, joka on demokratian kaapuun verhottua äärivasemmiston demagogiaa. Vastauksessaan he eivät pystyneet esittämään diaarinumeroineen yhtäkään Israelin lakia, joka voitaisiin tulkita apartheid-perusteiseksi.

Olen ottanut yhteyttä Räsäseen, koska haluan keskustella hänen kanssaan kasvokkain siitä, miksi hän on valinnut omaksi kritiikin kohteekseen nimenomaan Israelin ja miksi hän käyttää niin kovaa retoriikkaa. Hän ei ole vastannut. Sitä vastoin hän ja Malinen manipuloivat kirjoittamalla: "Vaihtoehto apartheidille on demokratia. Toisin kuin Tuuminen maalailee, demokratia ei tarkoita kansanmurhaa."

Kuinka akateemisen koulutuksen saanut henkilö voi kääntää sanomani täysin päälaelleen? Olen sitä mieltä, että parlamentaarinen demokratia on paras valtion hallintomuoto ja varmasti parempi kuin nykyinen Palestiinan itsehallinnon (PA) hallintomuoto. Onko kaksikon demokratiaihanne PA:n "demokratia", jossa lapsityövoimaa käytetään taistelutunneleiden rakentamiseen, kansalaisia pakotetaan ihmiskilviksi, sallitaan lapsiavioliitot, hallinto syrjii etnisiä ja uskonnollisia vähemmistöjä, omia kansalaisia tapetaan heidän mielipiteidensä takia, ja jossa 98 prosenttia kansalaisista tukee sharia-lakia, kuten Gazassa?

Mikäli ICAHD Finlandin kannattajat ovat demokratian lähetyssaarnaajia, suosittelen opintokierrosta kaikissa 22 arabimaassa, joissa "varjellaan kaikkien oikeuksia". Ehdotan, että voisimme rauhallisesti keskustella Israelin ja PA:n konfliktista.

Tamara Tuuminen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.