null Arvio: Herkkuja venekeittiöstä

Kuva: Minerva Kustannus

Kuva: Minerva Kustannus

Hyvä elämä

Arvio: Herkkuja venekeittiöstä

"Eräänä päivänä Viktor päätti, että kylmästä ja koleasta ilmasta ja luovimista vaativasta suunnasta huolimatta me purjehtisimme pitkän matkan. Koko päivän jatkuneella matkalla purjehdimme 40 merimailia. En suosittele tätä kenellekään."

Ruotsalaisen Jennie Gillanderin keittokirja Veneruokaa on toimiva paketti. Se sisältää ruokaohjeiden lisäksi pieniä omakohtaisia kokemuksia ja tunnelmia sekä käytännöllisiä, säilyvyyden mukaan laadittuja tarvikelistoja. Sekä ruokakuvat että matkakuvat ovat laadukkaita ja houkuttelevia. Kuviin merkityt koordinaatit ovat kiva lisätieto.

Venekeittokirjaan kuuluvat kovan kelin ruuat ja muut ajosapuskat, mutta tässä se osasto on suppea. Gillander suosittelee tukevien voileipien tekoa etukäteen.

Muuten ruokalajien skaala on laaja: kesäkurpitsaletuista ja läskisoosista ranta-ahveniin ja kvinoasalaattiin. Eniten löytyy grilliherkkujen ohjeita, siis satamassa valmistettavia ruokia. Pannacottaa en kuitenkaan lähtisi veneessä keittelemään.

Jennie Gillander: Veneruokaa. Makunautintoja koko kesäksi. Suomennos Anna Maija Luomi. Minerva 2016.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.