Arvio: Innostus korvaa elokuvan puutteet

Arvio: Innostus korvaa elokuvan puutteet

Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva aiheuttaa etukäteen ristiriitaisia mietteitä. Millainen voi olla leffa, joka on koostettu päälle parikymppisten nuorten miesten kuvaamasta videomateriaalista?

Elokuvan käsikirjoittaneella ja ohjanneella Timo Peltokankaalla on ollut työläs urakka, mutta leffan puutteet korvaa matkalaisista välittyvä innostus hyvän tekemiseen. Jos uskoo unelmaansa, voi se kantaa pitkälle, kuten Juho Leppänen ja elokuvan tuottaja Mikael Hautala osoittavat.

Autolla Nepaliin kertoo kronologisesti sen, miten Juho Leppänen haluaa auttaa nepalilaisen turvakodin naisia, miten hän ystävineen lähtee matkaan käytetyllä pakettiautolla ja millaisia vastoinkäymisiä naiivein odotuksin lähteneet kaverukset kokevat. Elokuvassa näytetään, miten laajalti tempausta seurataan mediassa ja somessa. Hanketta myös kommentoivat tunnetut mediapersoonat kuten Riku Rantala, Arman Alizad ja Saku Tuominen.

Hyväntekeväisyystiimillä on helluntailainen tausta, mutta jostain syystä sitä ei ole tuotu esiin elokuvassa. Muutamasta lauseesta silti selviää, että miehillä on kristillinen vakaumus.

Autolla Nepaliin -elokuvaa olisi voinut monelta osin lyhentää. Erityisen pitkitetty on loppukohtaus, jossa Juho Leppänen ja Mikael Hautala palaavat Nepaliin katsomaan uusia koulurakennuksia. On sinänsä hyvä, että näytetään, mitä hyvää on saatu aikaan, mutta sen olisi voinut tehdä vähemmälläkin hehkutuksella.

Autolla Nepaliin – Unelmien elokuvan ensi-ilta pe 28.11.

Jaa tämä artikkeli: