Arvio: Nuori nainen häilyy uskon ja epäuskon välillä

Arvio: Nuori nainen häilyy uskon ja epäuskon välillä

Terhi Törmälehdon romaani avaa näkymän jäsenensä tiukassa otteessa pitävään helluntailaisuuteen.

Terhi Törmälehdon esikoisromaani Vaikka vuoret järkkyisivät kertoo kainuulaisesta lukiolaistytöstä Elsasta, joka löytää ystäviensä kanssa tiensä helluntaiseurakuntaan. Elsaa kiehtovat hurmokselliset kokoukset, mikä aiheuttaa hämmennystä Elsan kotona ja saa tytönkin välillä epäilemään uskoaan.

Kun Elsa muuttaa opiskelemaan Kolumbian pääkaupunkiin Bogotaan, hän hakeutuu paikalliseen seurakuntaan ja ihastuu sissien vankina olleeseen, pelkotiloista kärsivään Manueliin. Kuvioihin ilmaantuvat myös rempseä asuinkumppani Paola ja aistillinen Santiago. Pettyminen seurakuntaan ja uudet kokemukset saavat Elsan lopulta luopumaan uskostaan.

Romaanissa on vuorotellen äänessä nuori ja aikuinen Elsa, mutta sama uskon ja epäuskon välillä häilyminen näkyy kummassakin ikävaiheessa. Kirja avaa näkymän helluntailaisuuteen, joka pitää jäsenensä napakasti otteessaan. Ainakin Elsan mieleen on vahvasti iskostunut se, että Jumala hyväksyy sinut, jos puhut kielillä ja pidättäydyt esiaviollisesta seksistä.

Törmälehto on onnistunut luomaan Elsasta aidon ja uusia kokemuksia janoavan ihmisen. Sen sijaan romaanin muut henkilöt tuntuvat hieman yksiulotteisilta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: