null Arvio: Taiteilijat adoptoivat unohdettuja paikkoja

Kuva: Maahenki

Kuva: Maahenki

Hyvä elämä

Arvio: Taiteilijat adoptoivat unohdettuja paikkoja

Uteliaisuus, kokeilunhalu ja sattuma veivät "nurkan taakse" ja hylättyihin arvokiinteistöihin.

"Kerta toisensa jälkeen tyhjyys osoittautui harhaksi. Ajan kuluessa helposti unohtuu, että ränsistyneellä talolla tai puistolla voi olla rikas historia, joka elää vahvana paikallisissa asukkaissa. Hylätylläkin paikalla voi olla voimakas lataus, jota taiteilija saattoi käyttää hyväkseen."

Mustikkamaan Syötävä puisto ja Grey Cube -projekti Korkeasaaren hylätyissä karhulinnoissa ovat esimerkkejä Paikan tuntu -hankkeen hedelmistä. Maaseudun Sivistysliiton hankkeessa 2014–2016 oli mukana useita kiehtovia paikkoja myös Raumalta, Varkaudesta ja Oulusta.

Kuplia puhkottiin monella tavalla. Taiteilijat asettuivat eläintarhan kalterien taakse, maalaisperhe muutti Korkeasaaren sillan lähistöllä sijaitsevaan vanhaan torppaan heinäkuuksi ja vantaalainen tekstiiligraffitien tekijä muutti kesäksi "citytorppariksi" Saarijärvelle.

Paikan tuntu -kirja on inspiroiva paketti kertomuksia, kokemuksia, lyhyitä haastatteluja, kesäisiä valokuvia ja linkkejä äänitiedostoihin. Samalla pohditaan paikkojen luonnetta sekä yleisön ja taiteilijan suhdetta.

Antti Möller (toim.): Paikan tuntu. Kohtaamisia unohdetuissa tiloissa. Maahenki 2016.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.