Arvio: Voihan Tsiisus!
Usko näkyy lapasen kummaltakin puolelta ja vielä peukalossakin. Kuva: Merja Räty

Usko näkyy lapasen kummaltakin puolelta ja vielä peukalossakin. Kuva: Merja Räty

Arvio: Voihan Tsiisus!

Jeesus-hymy lämmittää lapasissa.

Selaan kirjakaupassa uutta neulekirjaa ja jään tuijottamaan kuvaa. Lapasissahan on Jeesus! Ilme on tosin totutusta poikkeava, mutta Jeesus siinä kuitenkin on.

Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjan Tsiisus-lapasissa Jeesus nauraa suu melkein korvissa. Kämmenpuolella on teksti Jeesus saves ja varmemmaksi vakuudeksi muistikortti. Peukaloihin on mahdutettu uskon, toivon ja rakkauden symbolit.

Tämän selvemmin asiaa tuskin voi sanoa, ei ainakaan lapasissa. Lapasia ei voi hymyilemättä katsoa, ellei satu olemaan allerginen uskonnolle. Mahtaisi olla hieno näky, jos vaikka kokonaisella ripariryhmällä olisi ikiomat Tsiisukset käsissä. Neulotaanhan sitä sukkia vastasyntyneillekin, miksei hyvin voisi tarjota seurakunnan jokaiselle rippilapselle omat lapaset. Jos joku syttyy idealle, on kuitenkin parasta tarkistaa, että asia on ok myös suunnittelijan mielestä. Bisnestähän toisen suunnittelutyöllä ei saa tehdä.

Kirjassa on toki muitakin kirjoneulemalleja. On lapasia ja sukkia kissa- ja koirafaneille ja oman lapasmallinsa ovat saaneet myös kapitalistit. Buddhakin löytyy.

Neulekaaviot ovat selvät ja riittävän isot, joten niitä ei tarvitse tihrustaa suurennuslasin kanssa. Myös ohjeet vaikuttavat järkeen käyviltä. Siitä sitten vain valitsemaan neulottavaa.

Lumi Karmitsa: Villit vanttuut & vallattomat villasukat. Moreeni 2016.

Jaa tämä artikkeli: