null Asiakkaiden palvelija

Ilona Ranta-aho ilahtuu, kun turistit ovat kiinnostuneita Temppeliaukion kirkosta. Kuva: Sirpa Päivinen

Ilona Ranta-aho ilahtuu, kun turistit ovat kiinnostuneita Temppeliaukion kirkosta. Kuva: Sirpa Päivinen

Asiakkaiden palvelija

Ilona Ranta-aho toimii Temppeliaukion kirkon oppaana.

9.00Tulen töihin ja asetan postikortit, esitteet ja muut tavarat paikoilleen.   Sytytän lähetyskynttelikön kynttilän ja vien sinne tuikkuja.

10.00Toinen opas ja kesäapulainen tulevat töihin. Avaamme kirkon turisteille. Ensimmäisenä tulee ryhmä kiinalaisia. Tervehdin, pyydän ottamaan hatut pois päästä ja myyn postikortteja.

10.30 Ulkomaalainen turisti kyselee kuvaa Olympiastadionista. Joku kysyy, missä on vessa. Se on yksi yleisimmistä kysymyksistä.

11.00Saksalainen nainen kysyy, mitä kirkon nimi tarkoittaa ja onko kirkko nimetty pyhimyksen mukaan. Kerron nimen tulevan aukion nimestä ja että Suomessa on kyllä kirkkoja, jotka on nimetty pyhimyksen mukaan, mutta luterilaiset eivät rukoile pyhimyksiä samalla tavoin kuin katolilaiset. On mukavaa, kun ihmiset kyselevät asioita.

11.30Oppaamme Marjukka keksii, että voisimme kierrättää Kirkko ja kaupunki -lehden nipun ympärillä olevat paperit tekemällä niistä paperipusseja korteille.  Marjukka tekee erikokoisia pusseja, ja leimaan niihin kirkon leiman. Turistit ottavat niitä mielellään.

12.00 Lounastan kirkon keittiössä ja luen lehtiä.

12.30Etsin urkujen kuvia naiselle, joka haluaisi kuvan Meilahden uruista. Löydän netistä hyvän urkusivuston, mutta en saa kuvaa tulostettua. Annan naiselle nettiosoitteen. Hän ilahtuu, koska sivustolla on urkujen kuvia eri puolilta Suomea.

13.00Tyhjennän lähetyskynttelikön ja vien lisää kynttilöitä. Ihmiset laittavat välillä kynttilöitä päällekkäin, ja ne voivat roihahtaa liekkiin.

13.30 Yksi ulkomaisista vierailijoista kyselee Sibeliuksesta. Etsimme netistä Sibeliuksen elinvuodet.

14.00Miesten vessojen siisteydestä on valitettu, joten käymme kesäapulaisemme Sennin kanssa katsomassa niitä. Vessa on kuitenkin siisti.

14.30 Useita ryhmiä tulee kirkkoon samaan aikaan. Merkitsemme ylös ryhmäläisten määriä ja kansallisuuksia sekä vastailemme kysymyksiin.

15.00Etsin puhelinnumeroita kadonneen tavaran takaisin saamiseksi.

16.00 Illan konsertin esiintyjät harjoittelevat. Jenni-opas tulee töihin, ja juttelemme. Tyhjennämme kirkkosalin vierailijoista, koska kuoro tarvitsee hiljaisuutta. Turistit pääsevät parvelle ja eteisaulaan. Osa menee kuitenkin köysistä välittämättä saliin ja muut seuraavat. Viittilöin, ettei siellä saa olla. Osalla kestää hetki ennen kuin uskovat. Lasken kassan.

17.00Lähden kotiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.