null Avioliitto suojelee seksuaalisuutta

Avioliitto suojelee seksuaalisuutta

Artikkeli ”Seksuaalisen vapautumisen seuraava askel” (K&k 30.9.) oli periaatteessa ihan mielenkiintoinen. Siinä oli kuitenkin unohdettu aika oleellinen osa seksuaalisuutta. Seksiaktin seurauksena tuppasi ennen vanhaan syntymään lapsia.

Artikkelissa parjattu avioliittoon odottaminen suojeli aikoinaan nimenomaan naisia ja lapsia. Yksinhuoltajaäitien osa on ollut köyhyys, sillä mitään sosiaaliturvaa ei tuolloin vielä ollut. Myös naimisissa olevat naiset ovat voineet nauttia seksuaalisuudestaan vasta ehkäisyn myötä. Itse olen kuullut useammalta iäkkäämmältä naiselta, kuinka ei oikein tehnyt mieli seksiä, kun ei olisi millään jaksanut taas tulla raskaaksi ja hoitaa taas yhtä lasta lisää.

Yhä edelleen avioliitto mielestäni suojelee seksuaalisuutta ja mahdollistaa nimenomaan seksin sielullisuuden, jota artikkelissa viitattu Thomas Moorekin etsi. Totta kai tämä henkinen alastomuus ja avoimuus ovat mahdollisia myös avoliitossa, mutta itse en ihan ymmärrä, mikä tekee juuri avoliitosta niin autuaan.

Luettuani jutun oli aivan pakko tarkistaa, kuka sen oli kirjoittanut. Ja mieshän se oli.

Emilia Heimonen
opiskelija

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.