null Bloggari ja jouluihminen Iina Hyttinen kävi jo lapsena Kauneimmissa joululauluissa

Iina Hyttinen. Kuva: Esko Jämsä

Iina Hyttinen. Kuva: Esko Jämsä

Hyvä elämä

Bloggari ja jouluihminen Iina Hyttinen kävi jo lapsena Kauneimmissa joululauluissa

Kolmantena adventtisunnuntaina 11.12. useimmissa kirkoissa pääsee laulamaan Kauneimpia joululauluja. Yksin Helsingissä on yli 30 eri tilaisuutta.

Muuttolaatikot ovat vielä levällään ja lattiaremontti kesken, mutta ruokahuoneen ikkunassa loistaa suuri valkoinen paperitähti.

– En ymmärtänyt Ikeassa, että se on ihan noin iso, Iina Hyttinen väittää.

Jokin saa kuitenkin epäilemään, ettei tuo ole ihan totta. Suosittua But I’m a human not a sandwich -blogia kirjoittava Hyttinen on todellinen jouluihminen. Intoilua rajoittaa lähinnä puoliso Otto, jonka kanssa on sovittu muun muassa siitä, ettei joululauluja kuunnella kotona ennen marraskuun alkua.

Kunhan uuden kodin piha on ensi vuonna siistitty muuton jäljiltä, aikoo Iina Hyttinen laittaa pihaan amerikkalaistyyliset jouluvalot.

– Sellaiset, joista ohikulkijat saavat migreenin, hän nauraa.
 

Pieni mutta tehokas perhe

Blogissaan 25-vuotias Iina Hyttinen kirjoittaa perhe-elämästä kahden tytön äitinä, kolmannesta raskaudestaan, kasvatuksesta, parisuhteesta, lastenvaatteista, ruuasta ja sisustamisesta – mutta joulukuussa, silloin aiheena on ennen kaikkea joulu.

Tänä vuonna Hyttinen kirjoittaa myös Kauneimmista joululauluista Suomen Lähetysseuran yhteistyöbloggarina.

Yhteislaulutapahtuma on Iina Hyttiselle tuttu jouluperinne lapsuudesta, jolloin hän kävi laulamassa joululauluja äitinsä mukana Helsingin kirkoissa. Kahden kesken äitinsä kanssa varttunut Hyttinen kuvailee lapsuudenperhettään pieneksi mutta tehokkaaksi. Jouluja pieni perhe vietti kuitenkin Oulussa suuren suvun ympäröimänä.
 

Joulussa tärkeintä on, että saa rauhoittua oman perheen kanssa eikä ole kiire minnekään."
 

Nykyään Hyttiset viettävät joulua omassa kodissaan yhdessä Iinan äidin kanssa.

Iina ja Otto ovat rakentaneet yhteisiä jouluperinteitä jo kuuden vuoden ajan. Perheen pariskunta perusti pian tapaamisensa jälkeen, kun nyt viisivuotias Tiara ilmoitti tulostaan. Silloin moni epäili, ettei tuosta voi tulla mitään, mutta pari vuotta myöhemmin syntyi Zelda, nyt 3, ja pariskunta odottaa kolmatta lastaan. Tukena ovat olleet erityisesti Iinan äiti, Oton isä ja ystävät.

– Blogin kautta olen tutustunut muihin nuoriin ja kaiken ikäisiin äiteihin, Hyttinen kertoo.
 

Pulkkamäki kuuluisi jouluaattoon

Hyttisten joulu on yhdistelmä lapsuudesta tuttuja ja yhdessä rakennettuja perinteitä. Lapsuuden jouluista tuttua on esimerkiksi se, että joulusauna lämmitetään jo puoliltapäivin. Iinan, Oton, Tiaran ja Zeldan jouluun kuuluu lisäksi pulkkamäki, jossa käydään ennen saunaa, jos lumitilanne vain sallii.

Jouluruuat Iina ja Otto valmistavat yhdessä aatonaattona. Joulupöydässä maistuvat modernit maut kuten savuporoterriini ja lapsuudesta tutut mummon perinneruuat kuten kermasta ja herneistä tehty hernerokka.

– Ehdin pyytää jouluruokareseptit mummoltani juuri ennen kuin hän sairastui Alzheimerin tautiin muutama vuosi sitten, Iina Hyttinen kertoo.

Vaikka uudet ja vanhat perinteet luovat raamit joululle, parasta juhlassa on Hyttisen mielestä rauhallinen yhdessäolo. Joulupäivänä heillä pelataan lautapelejä ja luetaan joululahjakirjoja pyjamat päällä.

– Joulussa tärkeintä on, että saa rauhoittua oman perheen kanssa eikä ole kiire minnekään.

P.S.
Nautin
jouluperinteistä. Ne luovat jatkuvuutta, ja niistä tulee turvallinen olo.
Kuuntelen niin perinteisiä joululauluja kuin amerikkalaistakin joulumusiikkia kuten Michael Bublén joululevyä.
Ihmettelen, miksi mieheni haluaa joulupöytään maksalaatikkoa.

www.kauneimmatjoululaulut.fi

www.musiikkiakirkoissa.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.