null Brysselin terrori-iskut – Merimieskirkko toistaiseksi suljettu räjähdysten vuoksi

Benelux-maiden suomalainen merimieskirkko Brysselissä. Kuva: Suomen Merimieskirkko.

Benelux-maiden suomalainen merimieskirkko Brysselissä. Kuva: Suomen Merimieskirkko.

Brysselin terrori-iskut – Merimieskirkko toistaiseksi suljettu räjähdysten vuoksi

Brysselissä sijaitseva Benelux-maiden Suomalainen Merimieskirkko avaa ovensa, kun viranomaiset antavat siihen luvan.

Tiistain aamupäivän terrori-iskut Brysselissä sulkivat myös Benelux-maiden Suomalaisen Merimieskirkon ovet. Näillä näkymin kirkko on kiinni koko tiistaipäivän.

"Kaikilla Suomen Merimieskirkon toimipisteillä on kriisivalmiutensa, joka Brysselissä on otettu nyt käyttöön. Samalla kirkossa otetaan vastaan ja noudatetaan viranomaisten toimintaohjeita. Merimieskirkko avataan tilanteen rauhoituttua, kun viranomaiset antavat siihen luvan", kertoo kirkko tiedotteessaan, joka julkaistiin tiistaina alkuiltapäivästä.

Aikaisemmin kirkko oli ilmoittanut Facebook-sivullaan, että sen pappi ja sosiaalikuraattori olisivat tavattavissa tavallista aikaisemmin.

Valomerkki tavoitti merimieskirkon sosiaalikuraattori Piia Lännenpään aamukymmeneltä. Puhelusta välittyi rauhallinen tunnelma.

”Ainakaan vielä summeri ei ole soinut. Viestejä on tullut toistaiseksi lähinnä omalle väelle, että olemmeko kunnossa”, Lännenpää kertoo.

Koko kaupunki sulkeutuu

Kaupungin metro suljettiin puoli yhdentoista aikaan EU-komission liepeillä, metroasemalla sattuneen räjähdyksen jälkeen.

”Liikennehän on täällä aina vähän sekaisin, mutta voi olla että tänään on tavallista vaikeampi päästä paikasta toiseen. Iso osa ihmisistä pysyttelee varmaan sisätiloissa. Vielä odottelemme lähetystön ohjeita ja mietimme otammeko kriisisuunnitelman käyttöön”, Lännenpää totesi aamulla.

Ulkoministeriö ja Suomen Brysselin-suurlähetystö ovat käynnistäneet kriisiorganisaationsa Brysselissä tapahtuneiden terrori-iskujen takia.

Omaistiedustelut Suomessa
Mahdolliset omaistiedustelut Suomessa voi osoittaa ulkoministeriön
päivystysnumeroon: 09 160 55555.
Belgian viranomaisten tiedustelunumero omaisille: +32 2 506 4711.

 

Juttua päivitetty kello 13:50 kriisivalmiuden osalta, josta Merimieskirkko tiedotti kello 13:32.

 

Jaa tämä artikkeli: