null Bulevardin seurakuntataloa peruskorjataan 15 miljoonalla eurolla

Bulevardin seurakuntataloa peruskorjataan 15 miljoonalla eurolla

Bulevardin seurakuntataloa peruskorjataan arviolta 15,4 miljoonalla eurolla. Bullankulmaksikin kutsuttu vuonna 1915 valmistunut arvorakennus sijaitsee Bulevardi 16:ssa.

Seurakuntatalo remontoidaan sisältä perusteellisesti, vain julkisivu on pääosaltaan kunnossa ja tarvitsee vain osittaista korjaamista. Tosin ulkopuolellakin ikkunat kunnostetaan tai pieneltä osin uusitaan.

Hankkeen suunnittelu alkaa jo maaliskuussa suunnittelijoiden valinnoilla. Uusittuina tilat otettaisiin käyttöön vuoden 2011 alkupuolella.

Samassa yhteydessä kiinteistö aiotaan yhtiöittää Kiinteistö Oy Bulevardi 16 -nimiseksi yhtiöksi. Nykyisin rakennusta käyttävät Tuomiokirkkoseurakunta ja ruotsinkielinen Johannes församling. Yli puolet tiloista on vuokrattu seurakuntayhtymän ulkopuolisille tahoille tai odottaa peruskorjausta. Vuokralaisina talossa ovat nykyisin muun muassa Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli, Helsingin kaupunki ja yksityisiä yrityksiä. 

Kiinteistön kolme ylintä kerrosta aiotaan remontin jälkeenkin vuokrata ulkopuolisille. Esimerkiksi nykyisinkin viidennessä kerroksessa vuokralla oleva Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli voi halutessaan jatkaa vuokralaisena remontin jälkeenkin. Muussa tapauksessa tiloille etsitään uusi vuokralainen.

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi torstaina Bulevardin seurakuntataloa koskevat suunnitelmat.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.