null Diak on hyvä opinahjo

Puheenvuorot

Diak on hyvä opinahjo

Sairaanhoitajakoulutusta tarjotaan monessa eri ammattikorkeakoulussa. Haluamme kertoa kokemuksiamme Diakonia-ammattikorkeakoulusta, jossa opiskelemme. Toivottavasti voimme helpottaa yhteishakuun osallistuvien valinnan vaikeutta.

Olemme kolme juuri valmistuvaa sairaanhoitajaa kyseisestä ammattikorkeakoulusta. Harjoitteluissamme olemme usein törmänneet epätietoisuuteen siitä, millaisia sairaanhoitajia Diakonia-ammattikorkeakoulusta valmistuu. Koulussamme on mahdollista suorittaa niin kutsuttu tuplatutkinto, jossa valmistuttuaan saa sekä sairaanhoitajan että diakonissan pätevyyden. Me, kuten niin monet opiskelukaverimmekin, saamme kuitenkin aivan tavallisen sairaanhoitajan koulutuksen samoine käytännön harjoitteluineen ja vaatimuksineen kuin muualla opiskelleet kollegamme.

Koulussamme vallitsee lämmin henki ja tasa-arvoisuus, mutta opiskelijoina meidän uskonnollisilla näkemyksillämme ei ole merkitystä. Uskonasiat eivät kuulu opetussuunnitelmaamme, mutta meidän näkemyksemme mukaan kristilliset arvot, kuten lähimmäisenrakkaus, toivo ja tasa-arvoisuus näkyvät monin tavoin arkisessa koulunkäynnissämme.

Vuorovaikutus on hyvän hoidon lähtökohta, ja sen onnistuminen takaa luottavaisen hoitosuhteen. Uskomme, että koulumme avoimella, erilaisuuden hyväksyvällä ja kannustavalla ilmapiirillä on positiivinen vaikutus vuorovaikutustaitojen kehittymiselle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.