Digiaika uudistaa KannuKinon
Kauhua tai keskustelua? Auli Jaatisella on roppakaupalla ideoita KannuKinon uudistuvaan toimintaan.

Kauhua tai keskustelua? Auli Jaatisella on roppakaupalla ideoita KannuKinon uudistuvaan toimintaan.

Digiaika uudistaa KannuKinon

Viileässä Kannusalissa, 30 metrin syvyydessä Kannusillan väestönsuojassa, leijailee vielä pölyä remontin jäljiltä. Espoon kaupungin kulttuurituottaja Auli Jaatinen esittelee tyytyväisenä uusittuja tiloja. Remontin vuoksi vuoden tauolla ollut KannuKino aloittaa jälleen toimintansa salissa.
”Ideoita on valtavasti. Voisimme tehdä yhteistyötä espoolaisten nuorten kanssa, kutsua elokuvan tekijöitä tänne puhumaan, järjestää teemailtoja yhdessä eri järjestöjen kanssa”, Jaatinen listaa.
Yksi mahdollisuus olisi esittää kauhuelokuvien sarja, sillä Kannusalin hämärään kauhuleffat sopisivat kenties paremmin kuin mihinkään muualle.

Elokuvien digitalisointi avaa pienillekin elokuvateattereille mahdollisuuden saada huippuelokuvia ensi-iltaan samaan aikaan kuin suuret elokuvateatterit. Nyt onkin Jaatisen mukaan oikea hetki laajentaa toimintaa ja parantaa tarjontaa.
”Muutama vuosi sitten kunnostimme vielä 35-millisen filmin laitteistoa. Digitaalisuus on kuitenkin nykyaikana välttämättömyys, joka mahdollistaa myös uusien elokuvien saamisen.”

Espoon kaupungin rahoittaman KannuKinon tarkoituksena ei ole kilpailla esimerkiksi Finnkinon kanssa. Sen sijaan KannuKino pyrkii tavoittamaan eri ikäryhmiä monipuolisuudella ja mielenkiintoisilla uutuuksilla.
Espoon keskuksen alueelta puuttuu tällä hetkellä elokuvateatteri, ja Jaatisen mukaan sellaiselle riittää kysyntää.
”KannuKino on yleisölleen läheinen. Me voimme kuunnella ihmisten toiveita.”

Aiemmin KannuKinon elokuvatoiminta kohdentui ensisijaisesti lapsille, mutta tilojen remontin myötä se laajenee koskemaan myös nuoria ja aikuisia. Päiväkodeille ja kouluille suunnatun tarjonnan lisäksi nyt satsataan myös viikonloppuesityksiin.
”Toki KannuKinolta vie aikaa löytää paikkansa, eivätkä massat välttämättä liiku vielä ensimmäisenä syksynä”, Jaatinen sanoo.
Hän uskoo, että vähitellen sana leviää. Lippujen hinnat ovat edulliset, ja Kannusali tarjoaa mahdollisuuden monenlaisen oheisohjelman, kuten keskustelutilaisuuksien järjestämiselle. Yhteistyötä on suunnitteilla muun muassa DocPoint-Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin kanssa.
Elokuvasalissa on kaikkiaan 245 paikkaa. Remontin yhteydessä muun muassa valo- ja ilmanvaihtojärjestelmät uusittiin, ja saliin asennettiin digitaalinen projektori.

Espoo-päivänä 30.8. käynnistyy KannuKinon syyskausi

Kello 16. nähdään elokuva Uusia alkuja. Alkukuvana nähdään espoolaisnuorten tekemä lyhytelokuva Rose. Sadalle ensimmäiselle katsojalle on varattu mehu- ja pullatarjoilu. Esitykseen on vapaa pääsy.

Ohjelmisto ja lisätiedot: www.espoo.fi/kannusali

Jaa tämä artikkeli: