Docventures kehottaa liittymään kirkkoon
Liity kirkkoon. Riku Rantala oli Tuukka Jorun (vas.) Olli Aimolan haastateltavana Jouluradiossa. Kuva: Katri Saarela.

Docventures kehottaa liittymään kirkkoon

Jouluradiossa vierailleen Riku Rantalan mukaan Docventures kehottaa suvaitsevia ihmisiä valtaamaan kirkon itselleen. Docventures nosti viikko sitten uudelleen esiin Liity heti kirkkoon -tempauksensa. Sen kautta on tullut kymmeniä liittymispyyntöjä luterilaiseen kirkkoon.

­– Tasa-arvoisen avioliittolain myötä tuli eroamisaalto, joka liittyi ilmeisesti siihen, ettei arkkipiispa voi ottaa kantaa ihmisoikeuksien puolesta. Mielestämme se on järjetön perustelu, Riku Rantala sanoo.

Rantalan mukaan kyseessä on myös kieli poskessa esitetty vastaveto erokirkosta.fi-sivustolle.

­– Halusimme kyseenalaistaa kyynisyyden ja pistää ihmiset pohtimaan, mitä hyvää voisi olla uskonnollisen yhteisön jäsenyydessä. On tärkeää, että ihmiset miettivät näitä asioita.

Rantala kuuluu edelleen kirkkoon, vaikkei hän uskokaan Jumalaan. Hän arvostaa sitä, että kirkko on pysynyt demokraattisena ja läpinäkyvänä.

­– Haluan kannustaa tällaista toimintaa ja omasta mielestä myös ehkäisen näin vahingollisten lahkojen leviämistä Suomeen, Riku Rantala toteaa.

Riku Rantalan haastattelu on Jouluradion toivelaulukonsertissa lauantaina 13.12. kello 14–16 ja sunnuntaina 14.12. uusintana kello 18.

Katri Saarela

Muokattu 12.12.2014