null Eeva-Kaisa Heikura valittiin kirkon viestintäjohtajaksi

Eeva-Kaisa Heikura on filosofian ja teologian maisteri ja pappi. Kuva: Aarne Ormio

Eeva-Kaisa Heikura on filosofian ja teologian maisteri ja pappi. Kuva: Aarne Ormio

Ajankohtaista

Eeva-Kaisa Heikura valittiin kirkon viestintäjohtajaksi

Virkaa haki 17 henkilöä. Eeva-Kaisa Heikura on hoitanut tehtävää jo pitkään viransijaisena.

Kirkkohallituksen täysistunto valitsi kokouksessaan 17. lokakuuta filosofian ja teologian maisteri, pappi Eeva-Kaisa Heikuran Kirkon viestinnän viestintäjohtajan virkaan 1.1.2024 alkaen. Virkaa haki 17 hakijaa.

Heikura on työskennellyt aiemmin viestinnän vastuutehtävissä muun muassa Kirkon viestinnässä, llmatieteen laitoksella sekä kustannusalalla. Kirkon viestinnän viestintäjohtajan tehtävää hän on hoitanut viransijaisena vuoden 2020 syksystä lähtien.

Viestintäjohtaja johtaa ja kehittää kirkon viestintää ja toimii Kirkkohallituksen Kirkon viestintä -erillisyksikön johtajana. Viestintäjohtaja vastaa kirkon viestintäohjelmasta ja kirkon keskushallinnon viestintästrategiasta ja on Kirkkohallituksen johtoryhmän jäsen.

Täysistunto merkitsi tiedoksi kokonaiskirkollisen viestintäselvityksen loppuraportin. Kokonaiskirkollisen viestintäselvityksen tavoitteena oli muun muassa lisätä kirkon viestinnän vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta.

Raportin mukaan ymmärrys viestinnän merkityksestä kirkon toimintaedellytysten turvaamisessa on vahvistunut viimeisimpien vuosien aikana. Myös yhteistyön merkitys on sisäistetty. Yhteistyö on kuitenkin vielä projektipainotteista, mikä voi johtaa systemaattisuuden puutteeseen ja vaikeuteen arvioida viestinnän vaikutuksia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Rebekka Naatus valittiin Vantaan seurakuntien viestintäpäälliköksi

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupungin kolumnistinakin tunnettu Naatus aloittaa tehtävässään tammikuussa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.