Ei eutanasialle

Ei eutanasialle

Onnellinen isoäiti kirjoitti koskettavasti, miten Itu-projekti pelasti hänen lapsenlapsensa hengen, kun hoitohenkilökunta suositteli aborttia (K&k 22.10.). On uskomatonta, että Suomessa armeijankin voi suorittaa aseettomana tai sivarissa, mutta lääkäreitä ja hoitajia pakotetaan tekemään abortteja, ja pian myös eutanasioita, jos eduskunnassa näin päätetään.

Asia tulee pian käsittelyyn ja koskee jokaista: me kaikki vanhenemme! Kaksi lääkäriystävääni on seurannut tilannetta Hollannissa, jossa eutanasialaki on ollut voimassa jo vuosia. Heidän mukaansa tutkimuksissa on todettu, että osa niistä on todellisuudessa murhia: ihminen, joka ei ole kyennyt ilmaisemaan tahtoaan kuolla, on silti eliminoitu.

Masentuneille on myös suoritettu eutanasioita. Eräs puhui haluavansa kuolla menetettyään miehensä ja lapsensa auto-onnettomuudessa. Lääkäri määräsi eutanasian, nainen kuoli. Eikä lääkäri saanut syytettä. Hollannissa vanhukset pelkäävät mennä lääkäriin. He pitävät ranneketta, jossa lukee:”En halua eutanasiaa”

Tätäkö haluamme Suomeen? Sivustolla www.omantunnonvapaus.fi ja www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860 löytyy aloite, joka koskee hoitohenkilökunnan oikeutta kieltäytyä elämän lopettamisesta vakaumuksen perusteella. Nimiä puuttuu vielä yli 20 000, ja palautuspäivä on 23.11. Nettisivuilta voi myös tulostaa paperiversioita, kerätä nimiä ja lähettää linkin osoitteeseen. Kiitos sinulle, joka tartut toimeen!

Laura Hirvonen

Jaa tämä artikkeli: