null Elävän musiikin illat tuovat kiinnostavia lauluntekijöitä kirkkoon

Live-musiikki on ollut aina Jouni Liimataiselle tärkeä osa elämää. Kuva: Sirpa Päivinen

Live-musiikki on ollut aina Jouni Liimataiselle tärkeä osa elämää. Kuva: Sirpa Päivinen

Elävän musiikin illat tuovat kiinnostavia lauluntekijöitä kirkkoon

Jouni Liimatainen tuottaa Laulu & laulun tarina -konserttien sarjaa. Tänä syksynä illoissa esiintyvät Jippu, Maisa & Original Sound ja Arttu Wiskari. Artistit esiintyvät Laaksolahden kappelilla Espoossa.

Viherlaaksossa asuva Jouni Liimatainen on Laaksolahden kappelilla toimivan Laulu ja laulun tarina -konserttien ideanikkari ja taiteellinen johtaja. Keskustelua ja musiikkia yhdistävien iltojen järjestäminen on hänelle tärkeä harrastus.

"Lähtiessäni johonkin mukaan vapaaehtoiseksi, sitoudun siihen täysillä", Jouni toteaa.

Konserttisarjalla on alkamassa kolmas kausi. Suosittuja iltoja järjestetään noin kerran kuussa, ja ne ovat houkutelleet kävijöitä kauempaakin.

Akustisen keikan intiimi tunnelma

Arkena, alkuillasta pidettävien konserttien twistinä on, että yleisö ja esiintyjät voivat olla välittömässä vuorovaikutuksessa keskenään. Jokainen ilta on nimetty teemallisesti.

"Nimi antaa viitteitä siitä, millaisia tarinoita illassa kuullaan. Konsertit ovat pääsääntöisesti akustisia. Kappaleiden välissä illan vieras kertoo musiikistaan ja elämästään. Konsertti on juonnettu, mutta yleisö voi myös esittää kysymyksiä suoraan esiintyjälle."

Syyskauden avaa 10.9. elämänmakuisista kappaleistaan ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Jippu. 1.10. vieraaksi saapuu syksyn ehkä yllätyksellisin esiintyjä, rautalankamusiikkia ja gospelia uniikisti yhdistelevä Maisa & Original Sound. 12.11. Laaksolahdessa musisoi espoolainen laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari. Voice of Kidsistä viime vuodelta tuttu tähtivalmentaja on tunnettu erityisesti listahiteistään Mökkitie ja Sirpa.

"Konserttisarjan hyvä meininki on saanut välittömästä tunnelmastaan kehuja myös aiemmilta esiintyjiltä. Sana on kiirinyt muusikkopiireissä, ja jo nyt on kyselty esiintymismahdollisuuksista ensi vuoden puolelle."

Tötterötukasta sukeutui punkkari

Elävä musiikki on ollut Liimataiselle aina läheinen asia.

"1960-luvun lapsena sain nauttia aika monipuolisesta musiikkitarjonnasta, mitä sävyttivät vielä 70-luvun fiftari- ja punkkarikaudet. Siirryin luontevasti genrestä toiseen – suomalaisesta iskelmästä undergroundiin ja 50-luvun rockista punkkiin. Tosin tötterötukkaisena fiftarina piti punkit alussa kuunnella salaa kavereilta, ettei tötteröä olisi leikattu", hän muistelee naureskellen.

 

Rauhaa ja hiljaisuutta luova usko on minulle ilmaa, jota hengitän."

 

 

Seurakuntakipinän hän sai aikoinaan mökkipaikkakunnallaan Konnevedeltä järjestettäviltä Vox Elevato -kirkkokonsertteista.

"Olin mukana talkoolaisena. Minulle oli myönteinen yllätys, että kirkossa oli mukavaa ja hauskaa. Tätä samaa tunnelmaa olen halunnut tavoitella Laulu & laulun tarinassa."

Arjessa kristillisyys ei ole erillinen saareke.

"Rauhaa ja hiljaisuutta luova usko on minulle ilmaa, jota hengitän", sanoo Jouni Liimatainen.

Hänelle vapaaehtoistoiminta seurakunnassa on luonteva osa elämää. Konserttisarjan tuottamisen lisäksi hän on mukana Syysmatin Markkinoiden viestintähommissa. Muitakin pestejä löytyy. Hän on muun muassa luottamushenkilönä sekä Espoon tuomiokirkkoseurannassa että Espoon seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa.

 

Jaa tämä artikkeli: