Eleettömyys tekee kirkosta kiehtovan

Eleettömyys tekee kirkosta kiehtovan

Kirkon hienous piilee sen eleettömyydessä, samoin jumalanpalveluksen, sillä niiden voima on Jeesuksen sanoissa. Jos huomaat toivovasi kirkolta ja jumalanpalvelukselta jotakin enemmän, toivon, että sinulle käy kuten minulle.

Aloin käydä kirkossa joitakin vuosia sitten. Ensimmäisen vuoden ajan olin jatkuvasti harmistunut nähdessäni seurakuntalaisten tasaisen alakuloiset ilmeet ja kuunnellessani pastoreita puhumassa Jeesuksesta (mielestäni) toisinaan innottomasti.

Kun pappi puhui siitä, mitä Jeesus on tehnyt meidän kaikkien puolesta, ajattelin halkeavani, kun seurakunnan reaktio oli suunnilleen sama kuin jos pappi olisi sanonut: Söin eilen banaanin. Tunsin kuitenkin vastustamatonta vetoa kirkkoa kohtaan.

Tänä päivänä huomaan rakastavani juuri niitä samoja asioita, jotka saivat minut harmistumaan ja toivomaan kirkolta jotakin lennokkaampaa. Surullisuudessa onkin jotain harrasta ja pyhää, ja pastorien puheissa Jeesuksen sanojen voima, jota mikään ei pysty vesittämään niin kauan kuin rakkauden sanoma pysyy samana eilen, tänään ja huomenna. Kiitos vähäeleiselle, hienolle kirkolle.

Sonja Holappa,

Herttoniemen seurakunta

Jaa tämä artikkeli: