null Ella ja kaverit -elokuvaa tehdään Espoossa

Ella ja kaverit -elokuvaa tehdään Espoossa

Koko perheen komediaseikkailua Ella ja kaverit on kuvattu Espoossa. Kuvauspaikkoina ovat muun muassa Thorstorp Leppävaarassa sekä Gumbölen kartano. Espoon keskuksen virastotalo on joulukuun 28. ensi-iltansa saavassa elokuvassa Ellan ja hänen luokkakavereidensa uusi koulu.

Espoolaisia on elokuvassa mukana näyttelijöinä ja avustajina sekä työntekijöinä ja yrityksinä.

”Espoo lähti innovatiivisesti miettimään rooliaan osana elokuvatuotannon elinkeinoa. Ella toimii hyvänä pilottihankkeena selvitystöiden pohjaksi”, sanoo tuottaja Laura Salonen Snapper Filmsistä.

”Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut kaikin puolin hyvin. Kaupungin organisaatiosta on löytyneet yhteyshenkilöt helposti, ja hanke on otettu positiivisesti vastaan.”

Hyvä arki, hyvä koulu ja oma opettaja ovat Ellan ja kavereiden maailmaa. ”Oikeaa ympäristöä etsittäessä Espoon kaupunki valikoitui luontevasti kuvauspaikaksi ja yhteistyökumppaniksi”, Salonen sanoo.

Elokuva perustuu Timo Parvelan suosittuihin Ella-kirjoihin. Ella ja kaverit -elokuva perustuu vuonna 2008 julkaistuun Ella ja Äf Yksi -kirjaan. Salonen lupaa, että Ellan ja ystävysten seikkailu saa niin lapset kuin aikuisetkin hykertelemään, mutta osuu nauruhermon lisäksi myös ajan hermolle.

Ohjaaja Taneli Mustonen debytoi Ella-filmillä kokoillan elokuvan ohjaajana. Tuotannosta vastaa Juha Wuolijoki ja Snapper Films, jonka edellinen koko perheen elokuva Joulutarina oli ilmestyessään vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Se on yhä kautta aikain laajimmalle levinnyt suomalainen näytelmäelokuva.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.