Esimerkillinen kirkkomuusikko

Esimerkillinen kirkkomuusikko

Viime helatorstaina 29.5. Vuosaaren seurakunnan kanttori FT Riitta Hirvonen jäi eläkkeelle. Hän on monella tavalla ihailtava ja esimerkillinen kirkkomuusikko ammattikuntansa joukossa. Hän omisti elämäntyönsä Vuosaaren seurakunnalle, jossa hän toimi kanttorina 40 vuotta. Tämä on huomattavaa uskollisuutta seurakuntaa kohtaan kirkkomuusikolta, joka kollegoittensa piirissä on hyvin arvostettu.

Kirkkokuorot saavat valitettavan vähän tilaa kirkollisessa julkisuudessa, vaikka ne vapaaehtoistyön muotona ja taidelajina edustavat seurakuntatyön kärkeä. Riitta Hirvosen kuorotyötoiminta Vuosaaressa on ollut sekä monipuolista että tasokasta. Hänen monet kuoronsa kuten Vuosaari-kuoro ja Kantaattikuoro ovat laajalti tunnettuja ja ovat tuoneet runsaasti vapaaehtoisia laulajia seurakunnan toiminnan piiriin.

Hirvonen on myös taitava musiikkikasvattaja: yhdessä miehensä oopperalaulaja Anssi Hirvosen kanssa hän kasvatti jälkipolven, jotka kaikki ovat enemmän tahi vähemmän ammattimuusikkoja ja myös sitoutuneita kirkkomuusikkoja. Riitta Hirvosesta löytyi myös tieteentekijä: hän teki väitöskirjatutkimuksen lasten virsistä ja tätä kautta sijoittuu kirkkomuusikoittemme kärkeen tieteellisen tutkimuksen harjoittajana. Riitta oli myös ihana seurakunnan äitihahmo, joka läksiäismessussaan ja -konsertissaan piti itse seurakuntaa puhuttelevan saarnan.

Veikko Pöyhönen
opetusneuvos
Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: