Esirukous ja sairaat henkilöt

Esirukous ja sairaat henkilöt

Seppo Simola puuttui pääkirjoituksessaan (K&k 18.6.) sairauteen ja sairasten puolesta rukoilemiseen. Sellaiset rukoilijat, jotka lupaavat ihmeparannusta, aiheuttavat pettymyksiä, mikäli Jumala ei ole päättänyt parantaa kyseistä henkilöä. Miksi pitää yleensäkään luvata sellaista, mihin ei ole valtuuksia? Poikkeuksena on vain tilanne, jolloin rukoilijalla on niin sanottu terveeksi tekemisen armolahja tai Pyhän Hengen vaikuttamat aidot tiedon sanat. Rukoilijan tulisi päättää aina esirukouksensa Jeesuksen opettaman Isä Meidän -rukouksen sanoihin ”tapahtukoon sinun tahtosi”.

Vaikka ihminen lupaisi millaisia rukousvastauksia, on syytä muistaa, että Jumala sittenkin päättää, miten ja milloin hän rukouksiimme vastaa. Jumalan ”piikkiin” ei ole lupa laittaa mielivaltaisesti asioita, joita me toivomme tapahtuvan lähimmäisillemme tai itsellemme.

On totta, että suurilla lupauksilla saadaan väkijoukot liikkeelle. Monesti samat henkilöt kiertävät rukousjonosta toiseen saamatta apua lupauksista huolimatta. Pettymyksiä ja turhautumisia voi välttää alistamalla rukoukset aina Jumalan hyvän tahdon ja johdatuksen alle. Jos ne kaikki, joille on luvattu ihmeparantuminen, olisivat sen todella kokeneet, seurakunnissamme olisi huomattavasti enemmän tervettä väestöä.

Juhani Happonen

toimittaja-evankelista
Kuopio

Jaa tämä artikkeli: