null Espoon petosjutussa tuomittiin ehdollista vankeutta

Kuva: Eija Harju

Kuva: Eija Harju

Espoon petosjutussa tuomittiin ehdollista vankeutta

Syytettynä ollut Espoon seurakuntayhtymän entinen työntekijä sai vuoden ehdollista vankeutta törkeästä petoksesta. Lisäksi hän joutuu korvaamaan seurakuntayhtymälle 118 000 euroa.

Espoon käräjäoikeus antoi maanantaina 5.10. tuomion jutussa, jossa Espoon seurakuntayhtymän entistä työntekijää syytettiin törkeästä petoksesta ja kavalluksesta. Yhtymän viraston entinen työntekijä tuomittiin törkeästä petoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 118 000 euron vahingonkorvauksiin.

Käräjäoikeuden mukaan seurakuntayhtymän virastossa työskennellyt henkilö kavalsi työnantajalta vuosina 2006–2010 toimistotarvikkeita, pääasiassa postimerkkejä ja postimaksukuoria.

Kyseisen henkilön tehtäviin kuului postitustuotteiden tilaaminen, mutta joitakin erittäin paljon tilattuja tuotteita ei käytetty virastossa lainkaan ja osaa vain vähäinen määrä tilattuun nähden.


Käräjäoikeus katsoi, että työntekijä oli käyttänyt hyväkseen työnantajan luottamusta ja oli johtanut laskujen hyväksyjää harhaan.

Kavallus tuli esiin vuonna 2010 ilmiannon ja sisäisen tutkinnan kautta. Seurakuntayhtymä teki asiasta rikosilmoituksen poliisille ja kyseisen henkilön työsuhde purettiin.

Seurakuntayhtymässä on tapahtuneen jälkeen tiukennettu tilausten valvontaa, lisätty turvallisuusriskeihin liittyvää koulutusta ja panostettu sisäiseen viestintään.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, koska tuomitulla henkilöllä on oikeus valittaa siitä.

Espoon yhtymässä on 600 työntekijää

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 170 300 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Jaa tämä artikkeli: