null Espoon piispa Mikko Heikka jää eläkkeelle

Espoon piispa Mikko Heikka jää eläkkeelle

Heikka on 67 vuoden ikäinen. Kirkkolain mukaan piispojen tulee jäädä eläkkeelle viimeistään sinä vuonna, kun he täyttävät 68 vuotta.

Tapiolassa asuva piispa aikoo eläkkeelle päästyään keskittyä erityisesti lukemiseen ja kirjallisiin töihin. Hän on kirjoittanut usean vuosikymmenen ajan esseitä muun muassa Suomen Kuvalehteen. Heikan esseekokoelma Paratiisi ajattelee meissä julkaistiin vuonna 1999.

Mikko Heikka saarnaa viimeisen kerran Espoon piispana ja jättää messun päätteeksi piispan sauvan tuomiokirkon alttarille.

Juhlamessu on sunnuntaina 29.1.klo 10 Espoon tuomiokirkossa. Messun liturgina on tuomiorovasti Antti Kujanpää, kanttoreina Sheldon Ylioja ja Kati Pirttimaa, musiikissa avustaa Histan Veisaajat. Messun avustajina on tuomiokapitulin henkilöstöä, istunnon jäseniä ja hiippakunnan läänirovastit.

Messun jälkeen on luvassa juhlakahvitus ja piispa Mikko Heikan eläkkeelle lähtöjuhla Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla, Kirkkoranta 2. Juhlassa Heikka muun muassa vastaa lukiolaisten kysymyksiin musiikin ja tervehdysten lomassa. 

Mahdolliset muistamiset ohjataan keräystililtä Namibian läntisen hiippakunnan tietotekniikkahankkeeseen. Keräystili: Espoon hiippakunnan tuomiokapituli, FI0380001570984774, viesti: Mikko Heikan lähtöjuhla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.