Espoon seurakuntien päättäjiksi on tunkua

Espoon seurakuntien päättäjiksi on tunkua

Seurakuntavaaliehdokkaiden määrä kasvoi edellisistä vaaleista noin viidenneksellä. Kirkkovaltuustopaikkaa tavoittelee 262 ehdokasta ja kuuteen seurakuntaneuvostoon on ehdolla yhteensä 297 henkeä.

Koska useat ovat ehdolla molemmissa vaaleissa, ehdokkaana on yhteensä 322 eri henkilöä. Vaalien ehdokkaista yli 75 prosenttia on uusia. Ehdokkaiden vahvistamattomat nimilistat löytyvät Espoon seurakuntien vaalisivuilta.

Nuorten tai nuorten aikuisten omia listoja syntyi Tapiolan ja Olarin seurakuntiin sekä Esbo svenska församlingiin. Myös partiolaiset asettivat oman listansa Espoonlahteen.

Puolueet toimivat aktiivisesti Espoon seurakuntavaaleissa. Edustettuina ovat kokoomus, sosiaalidemokraatit, keskusta, perussuomalaiset ja vihreät. Kokoomuksella ja sosiaalidemokraateilla on lista jokaisessa suomenkielisessä seurakunnassa. Vihreitä arvoja kannattavia listoja löytyy Espoonlahdesta, Olarista ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta. Perussuomalaisten Peruskristityt-listoja on kolmessa seurakunnassa ja keskusta on asettanut ehdokkaita kahteen seurakuntaan. Puolueiden listoilla on myös sitoutumattomia ehdokkaita.

Kirkon uudistusta ajavalla Tulkaa kaikki -liikkeellä on Espoossa ehdokaslista kahdessa seurakunnassa: Tapiolassa ja Leppävaarassa.

Seurakunta-aktiivien joukko on ehdolla saman Yhdessä matkalla -nimen alla kaikissa suomenkielisissä seurakunnissa. Yhdessä matkalla -vaalilistoilla on runsaasti ehdokkaita.

Uusia tulokkaita vaaleissa ovat Samassa veneessä -lista Tuomiokirkkoseurakunnassa ja Seurakunnan hiljaiset -lista Espoonlahdessa.

Ehdokkaiden alustavat nimilistat löytyvät Espoon seurakuntavaalien sivuilta. Vahvistetut tiedot saadaan 2. lokakuuta.

Seurakuntavaaleissa Espoossa valitaan 61 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon sekä seurakuntaneuvostot kuhunkin kuuteen seurakuntaan. Vaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isäinpäivänä 9.11.2014. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet Espoon seurakuntien jäsenet.

Jaa tämä artikkeli: