Essen, Kirkko ja kaupungin sekä Vantaan Laurin yhdistyminen varmistui

Essen, Kirkko ja kaupungin sekä Vantaan Laurin yhdistyminen varmistui

Ensi vuoden alussa siirrytään yhteiseen lehteen, jonka levikki on yli 350 000.

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat yhdistävät voimansa mediatuotannossa. Niiden lehdet Esse, Kirkko ja kaupunki sekä Vantaan Lauri yhdistyvät ensi vuoden alusta. Näiden lehtien sekä verkkomedia Valomerkin ja Toivontuottajien Jouluradion työntekijät muodostavat yhden yhteisen toimituksen ja mediakokonaisuuden.

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto päätti osaltaan asiasta torstaina 28.4. Espoon ja Vantaan yhteiset kirkkovaltuustot tekivät vastaavat periaatepäätökset jo maaliskuussa.

Yhteinen toimitus tuottaa nopealiikkeistä verkkomediaa ja joka toinen viikko ilmestyvää paperilehteä, jossa on kaupunkikohtaiset vaihtosivut. Lehti jaetaan koteihin, joissa asuu pääkaupunkiseudun luterilaisten seurakuntien jäseniä. Sen levikki on yli 350 000.

Verkkomedia ja paperilehti alkavat toimia yhteisellä nimellä, josta tehdään päätös lähiaikoina. Suosittu Jouluradio jatkaa toimintaansa osana yhteistä toimitusta. Median vastaava päätoimittaja valitaan syksyllä.

Hankkeen taustalla on pyrkimys tehostaa yhteistyöllä toimintaa ja nostaa kirkollisen median laatua. Samalla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä.

Tavoitteena on luoda maan johtava uskonnollisiin, elämänkatsomuksellisiin ja eettisiin aineistoihin keskittyvä media. Sillä on myös vahva kytkös paikallisiin kirkkoa ja kaupunkilaisia koskeviin aiheisiin. Median tarkoituksena on parantaa pääkaupunkiseudun ihmisten elämänlaatua vahvistamalla heidän kristillistä ja paikallista identiteettiään.

Jaa tämä artikkeli: