Exällä ei ole oikeutta asua luonasi

Exällä ei ole oikeutta asua luonasi

Olen käynyt läpi saman kuin mistä Epätoivoinen rukoilija kirjoitti tällä palstalla 16.7. Exälläsi ei ole oikeutta asua luonasi. Hän käyttää hyväkseen sinua ja tunteita, joita sinulla häntä kohtaan oli. Olet liian kiltti, ja ehkä jopa pelkäät häntä. Poliisia et halua soittaa, koska olet itse antanut hänelle luvan majoittua kotiisi. Ja mitä naapurit ajattelisivat!

Onko hänellä jopa oma avain kotiisi? Pyyntösi lähteä kaikuvat kuuroille korville. Itse selvisin tilanteesta, kun lakkasin välittämästä muiden ajatuksista. Lakkasin pelkäämästä.

Mikään fyysinen kipu ei vedä vertoja sille, miten paljon toinen voi satuttaa vain olemalla olemassa. Vaihdata lukot. Kerro poliisille tilanteesta. Exäsi kyllä poistetaan kotoasi. Hanki myös lähestymiskielto, ja pidä siitä kiinni.

Sinun ei tarvitse olla uhri, koska et ole hänelle mitään velkaa. Tiedän, että on vaikeaa, jopa hetkittäin ylitsepääsemättömän vaikeaa ottaa nämä askeleet. Kuitenkin nopeasti alat tuntea eläväsi jälleen, kun saat heitettyä menneisyyden taakan pois.

Tämä on sinun elämäsi, vain sinun käsissäsi on tulevaisuutesi. Jos saat voimaa rukoilusta, rukoile. Kerro ystävillesi. Jos he tuomitsevat, he eivät ole ystäviäsi.

Ota se askel, että uskallat ja joka päivä kiität siitä itseäsi. Sinä et ole vastuussa hänen elämästään, vain omastasi. Älä kärsi omantunnontuskia. Muista, että olet arvokas. Sinulla on oikeus onnelliseen elämään. Etkä ole koskaan yksin.

Irina Kaarnakari
Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: