null Gospel Helsinki sai apurahan uuteen musiikkiin ja konsertteihin

Gospel Helsingin, Aboa Gospelin ja Lahden gospelkuoron yhteiskonsertti Turun Mikaelinkirkossa. Kuva: Tuomo Björksten. Kuva: Tuomo Björksten

Gospel Helsingin, Aboa Gospelin ja Lahden gospelkuoron yhteiskonsertti Turun Mikaelinkirkossa. Kuva: Tuomo Björksten. Kuva: Tuomo Björksten

Gospel Helsinki sai apurahan uuteen musiikkiin ja konsertteihin

"On todella upeaa, että Kulttuurirahasto on huomioinut tämän kaltaisen Suomessa verraten marginaalisen musiikkigenren."

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Gospel Helsinki -kuorolle 9 000 euron apurahan uuden suomalaisen gospelmusiikin tuottamiseen ja kantaesityskonserttien järjestämiseen.

Gospel Helsinki -kuoron ohjelmisto on ollut pääosin afrikkalais-amerikkalaista mustaa gospelia, jota kuoro esittää vuorovaikutteisesti yleisön kanssa. Apuraha mahdollistaa uuden kotimaisen, kuorolle sävelletyn gospelin tuottamisen. Uudet sävellykset on tarkoitus julkaista myös nuotteina. Kolme konserttia taltioidaan.

– On todella upeaa, että Kulttuurirahasto on huomioinut tämän kaltaisen Suomessa verraten marginaalisen musiikkigenren, joka kuitenkin maailmalla on hyvinkin tunnettua ja arvostettua, iloitsee Gospel Helsinki -kuoron taiteellinen johtaja, Meilahden seurakunnan kanttori Nina Pakkanen.

Gospel Helsinki valitsi hankkeeseensa yhteistyökumppaniksi laulaja-lauluntekijä Tommi Kaleniuksen. Hänellä on pitkä kokemus suomalaisessa gospelissa laulujen tekijänä sekä soolo- ja yhtyelaulajana. Kaleniuksen musiikissa on vahva yhteiskunnallinen sanoma, uskallus puuttua epäkohtiin ja kipeisiin tunteisiin.

– Olen tietenkin ihan innoissani tässä ryhtymässä sävellystyöhön. Minulla on sellainen fiilis ollut pohjalla jo pitemmän aikaan, että olisi kiva päästä tekemään kuoroyhteistyötä ja tekemään uusia sävellyksiä, muusikko Kalenius sanoo.

Gospel Helsinki -kuorossa on noin 60 laulajaa, jotka esiintyvät Kirkko soikoon -festivaaleilla yhdessä Tapiola Big Bandin kanssa lauantaina 19.3. kello 18 ja sunnuntaina 20.3. kello 14 Big Band messussa Temppeliaukion kirkossa. Messuun on vapaa pääsy.

Jaa tämä artikkeli: